palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erasmus Társadalmi Vállalkozóknak csereprogram

demnetErasmus Társadalmi Vállalkozóknak – Vezetői készségfejlesztés külföldi csereprogram segítségével. Felhívás leendő és gyakorlott magyar társadalmi vállalkozóknak!

„Észtországban szerzett tapasztalatom, a vezető munkájának megfigyelése egy dolog miatt volt csodálatos: a nagyszerű lehetőség nem csak eszmecserére és új módszerek megismerésére adott lehetőséget, hanem ezek fejlesztésére is.”

Marta Maloni, Olaszországból, aki Észtországba ment a csereprogrammal

A Demokratikus Jogok Fejlesztésért Alapítvány (DemNet Hungary) által Magyarországon gondozott Erasmus Társadalmi Vállalkozóknak program társadalmi vállalkozók egymásközti tapasztalatcseréjét, gyakorlati oktatását teszi lehetővé. A program egyedülálló és személyre szabott vezetői készségfejlesztést kínál minden résztvevőnek.

A DemNet Alapítvány az Európai Unió által támogatott Erasmus Társadalmi Vállalkozóknak program segítségével lehetőséget kínál társadalmi vállalkozók részére, hogy legfeljebb hat hónapot egy másik ország társadalmi vállalkozójánál töltsenek.

Miért éppen „Társadalmi Vállalkozások”?

A csereprogramban a hangsúlyt a társadalmi vállalkozások közti kapcsolatokra és társadalmi vállalkozások alapítására helyeztük. A társadalmi vállalkozás tágan definiálható, mindenképp olyan profitorientált vállalkozást jelent, amely társadalmi probléma megoldását is célozza.

Miért érdemes részt venni a csereprogramban?

 • A válság egyaránt sújtja az üzleti, társadalmi vállalkozói és civil szektort, ezért ragadja meg az alkalmat
  • határokon átívelő partneri kapcsolatok kiépítésére,
  • innovatív ötletek felfedezésére,
  • társadalmi vállalkozások megismerésére, amelyek a jövedelemszerzés új forrásai lehetnek
 • Megismerheti saját vezetői képességeit
 • Fejlesztheti nemzetközi kapcsolatait
 • Gazdagíthatja személyes ismereteit azáltal, hogy megismeri egy másik ország nyelvét és kultúráját

Miért érdemes társadalmi vállalkozót fogadni?

 • A csereprogram kétirányú tanulási folyamat, amelyben az új vállalkozók és a fogadó vállalkozók kölcsönösen tanulhatnak egymástól
 • Lehetőséget ad hosszú távú és fenntartható partneri kapcsolatok kialakítására
 • Tehetséges és lelkes társadalmi vállalkozóval dolgozhat, aki által új és fiatalos megközelítésekkel ismerkedhet meg
 • Új szemléletmódokat ismerhet meg és szélesítheti látókörét

„Egy vezető munkájának megfigyelése által reflektálhattunk az ő módszereire és ismereteire is, de még inkább megismerhettük saját készségeinket. Ez inkább a know-how kölcsönös átadása, nem pusztán egyirányú tanulási folyamat”Stefan Stoyanov Bulgáriából,aki Németországban vett részt a programban

A részletek

Olyan vállalkozók vagy vállalkozni vágyók jelentkezését várjuk, akik lakhelye az EU 27 tagállamának valamelyikében van. A DemNet Alapítvány partnereivel együtt segíti a kapcsolat létrejöttét az új és a fogadó vállalkozó között. A cserék két EU tagállam részvételével zajlanak és általában egy hónaposak, de legfeljebb hat hónapig tarthatnak. A csereprogramban részt vevő új vállalkozók havi kb. 1000 € hozzájárulást kapnak költségeik fedezésére.

A projekt háttere

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. Célja, hogy segítse a fiatal vállalkozókat abban, hogy kis- és középvállalkozások vezetéséhez szükséges készségeket szerezzenek azáltal, hogy egy másik EU tagállam egy vállalkozójával dolgoznak.

Partnerek

A projektet a Euclid Network vezető partnerként négy további szervezettel valósítja meg:

Euclid Network,

Egyesült Királyság

DenokInn,

Spanyolország

Confcooperative Napoli, Olaszország

Social Enterprise

Europe – Egyesült Királyság

DemNet Alapítvány

Magyarország

Letölthető dokumentum

leadership-development-through-exchange_hu

Érdeklődik?

További információért keresse Németh Anikót: nemeth.aniko@demnet.org.hu vagy +36 1 411-0410;

Web: www.demnet.hu