palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ericsson Díj 2012

Felhívás díjazandó tanárok ajánlására. Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága által 1999-ben alapított díjat általános-, vagy középiskolásokat tanító fizika- és matematikatanárok nyerhetik el, az alább részletezett feltételek szerint. A díj alapításának célja, hogy támogassa és erősítse a magyarországi matematikai és természettudományos alapképzés világviszonylatban is kiemelkedő színvonalát, igényességét. Ennek köszönhető ugyanis, hogy a hazai műszaki és természettudományi diplomával rendelkezők tudása megfelelő szellemi értéket képvisel az igényes hazai és külföldi befektetők előtt és vonzóvá teszi Magyarország bekapcsolását a távközlés és egyéb csúcstechnológiák nemzetközi kutatási fejlesztési láncába.

Beérkezési határidő: 2012. április 16.

Az ERICSSON-DÍJAKAT 2012-ben két kategóriában ítélik oda:

1. „Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért” díj

2 matematika- és 2 fizikatanár részére egyenként 250 000 Ft-tal járó díj, melyet olyan tanárok kaphatnak, akik tanítványaikkal aktívan bekapcsolódtak a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS folyóiratának pontversenyeibe, vagy a tanítás mellett évek óta a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért és megszerettetéséért.

2. „Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díj

2 matematika- és 2 fizikatanár részére egyenként 250 000 Ft-tal járó díj, melyet olyan tanárok kaphatnak, akiknek tanítványai a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS versenyein, vagy a Varga Tamás, Kalmár László, Arany Dániel matematikaversenyek, matematika vagy fizika OKTV, Öveges József, Jedlik Ányos, Mikola Sándor, Szilárd Leó, fizikaversenyek, a Nemzetközi Matematika vagy Fizika Diákolimpiák, a Kürschák József matematikai tanulóversenyek vagy az Eötvös Loránd fizikaversenyek valamelyikén a 2007-2008-as tanévtől kezdődően elnyerték az első öt díj egyikét.

Letölthető dokumentumok

Fizika népszerűsítéséért

Fizika tehetségeinek gondozásáért

Matematika népszerűsítéséért

Matematika tehetségeinek gondozásáért

A díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány ítéli oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díjbizottságainak ajánlása alapján. A díjazandókra írásos javaslatot nyújthatnak be szakmai és társadalmi szervezetek, a javasolt tanár tevékenységét ismerő kollégák, tanítványok. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a javasolt személy részletes szakmai jellemzését különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek alapján a díjra érdemesnek tartják. Segítségként használhatják a különböző kategóriák Pályázati adatlapjait. Az adatlapok még a www.komal.hu internet címről. Ha a korábbi években már javasolt tanár nem kapott díjat, a felterjesztést (hivatkozva a már beküldött jellemzésre, esetleg kiegészítve azt) kérjük, ismételjék meg!

A beérkezési határidő: 2012. április 16.

Cím: MATFUND Alapítvány, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

Kérjük, a borítékra írják rá: Ericsson-díj! E-mail cím: matfund@komal.hu.   A bizottságok a benyújtott írásos javaslatok alapján 2012. április 23-áig döntést hoznak a jelöltek sorrendjéről. A bizottságok részletes indoklását tartalmazó jelentése után a MATFUND kuratóriuma 2012. április 30-áig dönt a díjazandók személyéről. A díjkiosztó ünnepségre 2012 június elején kerül sor.

 

Forrás: http://www.ericsson.hu/