palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ERSTE Alapítvány pályázat iskolák közötti nemzetközi együttműködésben való részvételre

Erste Alapítvány pályázatAz osztrák ERSTE Alapítvány pályázati felhívása iskolák közötti nemzetközi együttműködésben való részvételre. Az osztrák ERSTE Alapítvány ötödik alkalommal teszi közé pályázati felhívását közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására.

Az ACES (Academy of Central European Schools) elnevezésű pályázat célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, ebben a pályázati fordulóban „Közösségek közötti hidak építése – végezz önkéntes tevékenységet a közösségedben”
mottóval.

A projektek megvalósítására a következő országok iskolái kaphatnak támogatást: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Koszovó, Macedonia, Moldávia, Montenegro, Románia, Szerbia, Szlovák Köztársaság és Szlovénia.

A projekt átfogó célja az interkulturális párbeszéd ösztönzése, iskolai partnerkapcsolatok építése, egymás jó gyakorlatainak megismerése – különös tekintettel az Önkéntesség európai évére- bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködés keretében.

A pályázati támogatás kedvező lehetőségeket jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására vagy már meglévő kapcsolatok erősítésére, konkrét program mentén folyó két- és többoldalú együttműködésre, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.

Projektenként csak egy pályázatot kell benyújtani, amelyet az ún. projektkoordinátor iskola nyújt be. A pályázatokat közvetlenül a pályázatot meghirdető osztrák félnek angol nyelven kell benyújtani, de az iskolák közötti együttműködés során más nyelvek is használhatók. A projektben részt vevő minden egyes iskola (a fenti országokból) 1100 EUR támogatást kaphat. A nyertes projektekben részt vevő iskoláknak (iskolánként 2 fő részvételével) egy közös nyitó és záró találkozót szervez az osztrák fél.

Az angol nyelvű pályázati tájékoztató, pályázati űrlap és kitöltési útmutató a www.aces.or.at (project contest) címen érhető el, ahol egy on-line partnerkereső fórum is segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A pályázatokat on-line kell benyújtani közvetlenül az osztrák fél részére. A pályázati űrlap közvetlenül a www.aces.or.at/apply címen érhető el.

A pályázatok benyújtásának határideje 2011. április 30.

További tájékoztatás kérhető az alábbi címen: rebecca.zeilinger@iz.or.at

Forrás: Tempus