palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erste Alapítvány pályázata közép-európai országok iskolái részére

erste foundation palyazatAz osztrák ERSTE Alapítvány negyedik alkalommal teszi közé pályázati felhívását közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására.

Az ACES (Academy of Central European Schools) elnevezésű pályázat célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, ebben a pályázati fordulóban „Találd meg a megoldást! Konfliktuskezelés az iskolában és környezetünkben!” mottóval.

A projektek megvalósítására a következő országok iskolái kaphatnak támogatást: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Koszovó, Macedonia, Moldávia, Montenegro, Románia, Szerbia, Szlovák Köztársaság és Szlovénia.

A projekt átfogó célja az interkulturális párbeszéd ösztönzése, az iskolai konfliktusok megfelelő kezelésének elősegítése, a kulturális sokszínűség megismerése és a kapcsolódó témák feldolgozása bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködés keretében.

A pályázati támogatás kedvező lehetőségeket jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására vagy már meglévő kapcsolatok erősítésére, konkrét program mentén folyó két- és többoldalú együttműködésre, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.

Projektenként csak egy pályázatot kell benyújtani, amelyet az ún. projektkoordinátor iskola nyújt be. A pályázatokat közvetlenül a pályázatot meghirdető osztrák félnek, angol nyelven kell benyújtani, de az iskolák közötti együttműködés során más nyelvek is használhatók. A projektben részt vevő minden egyes iskola (a fenti országokból) 1000 EUR támogatást kaphat. A nyertes projektekben részt vevő iskoláknak (iskolánként 2 fő részvételével) egy közös nyitó- és záró találkozót szervez az osztrák fél.

Letölthető dokumentumok:

Further info on the theme 2010
Rules & Evaluation Criteria of the aces Project Contest 2010
Declaration of the coordinating school for the partnership project
Partnership statement for the partnership project
Key questions for project description
online-application form (2010 március 1. után elérhető)

Az angol nyelvű pályázati tájékoztató, pályázati űrlap és kitöltési útmutató a www.aces.or.at (project contest) címen érhető el, ahol egy on-line partnerkereső fórum is segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A pályázatokat on-line kell benyújtani közvetlenül az osztrák fél részére.

A pályázatok benyújtásának határideje 2010. április 30.

További tájékoztatás kérhető: rebecca.zeilinger@iz.or.at

Forrás: Tempus Közalapítvány