palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Észak-Alföldi Fiatal Feltaláló és Fiatal Kreatív Díj pályázat

Észak-Alföldi Fiatal Feltaláló és Fiatal Kreatív Díj pályázatAz INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség „Észak-Alföldi Fiatal Feltaláló Díj”-at és „Észak-Alföldi Fiatal Kreatív Díj”-at hirdet.

A pályázatokon egyénileg vagy kétfős csapatokban lehet indulni minden 1988. január 1-e után született fiatalnak, akik az Észak-alföldi régióban folytatják tanulmányaikat.

A pályázaton részt vehetnek az Észak-alföldi régióban tanuló fiatal tudósok, ill. tudósjelöltek (elsősorban középiskolások). A díjra pályázni lehet bármilyen probléma tudományos szintű megoldásával, a problémára irányuló megoldási javaslattal vagy találmánnyal az alábbi tématerületeken: biológia, fizika, kémia, földrajz, környezetvédelem, energetika, informatika, műszaki tudományok, matematika.

Pályázni lehet a felsorolt területekről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő munka eredményével. A versenyre már korábban más versenyre vagy pályázatra beadott pályamunkákkal is lehet jelentkezni.

A pályázati anyag beküldhető doc vagy pdf formátumban, max. 3 oldal terjedelemben (12 pontos betű, normál sorköz). A file elnevezésének tartalmaznia kell a pályázó és a pályázat nevét. Az ábrákat, grafikonokat külön, mellékletként (+max 10 oldal) kell a dolgozatba illeszteni. Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
1. a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát
2. a megoldásra irányuló javaslatot
3. az elérendő célt
4. a konkrét megvalósítás módját,
5. továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvtudását, iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát, a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, címét és telefonszámát.

Észak-Alföldi Fiatal Kreatív Díj
Az Észak-Alföldi Fiatal Kreatív Díj az alábbi témában kerül meghirdetésre: „Így látom én az Észak-alföldi régiót”. Pályázni lehet, bármilyen formátumú, stílusú pályamunkával, képzőművészeti alkotással (kisfilm, animációs kisfilm, grafikai munka, képzőművészeti alkotások, fénykép, stb.), amely azt mutatja be, hogy mit jelent az Észak-alföldi régió a mai fiatal korosztály számára.

A pályázatra a pályamunkával vagy a pályamunkát bemutató dokumentummal lehet jelentkezni. A pályamunkához minden esetben csatolni kell egy 1 oldalas dokumentumot, amely tartalmazza:
1. a pályamű rövid technikai leírását, tartalmát
2. a konkrét megvalósítás módját,
3. továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvtudását, iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát, a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, címét és telefonszámát.

A díj (felhívásonként és pályázónként):
I. Díj: 4 napos tanulmányút Brüsszelbe
II. Díj: iPhone 3G készülék
III. Díj: 30.000 Ft értékű könyvutalvány

A pályázatok beadási feltételei:
1. A pályázatokat az innova@eszakalfold.hu e-mail vagy az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség (4028 Debrecen, Simonyi u 14.) címre kérjük beküldeni. Az e-mail vagy a küldemény tárgyán mindig legyen feltüntetve a pályázott díj megnevezése.
2. Amennyiben saját készítésű berendezések, pályamunkák, alkotások is beadásra kerülnek, lehetőség van arra, hogy előzetes egyeztetést követően, személyesen adják le azt.
3. A pályázat beadási határideje: 2009. május 8-a 16 óra.

A pályázatokat az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség által szervezett szakmai bizottság bírálja el. A pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről.
A díjátadóra 2009. május 23-án kerül sor az ügynökség által szervezett „Kreatív Nap”-on.

Amennyiben bármilyen kérdés felmerül, érdeklődni lehet: +36-52-880-252 vagy a +36-30-464-63-89 telefonszámokon vagy az innova@eszakalfold.hu email címen.