palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Esztrád Színház musicalpályázat

esztrád színházAz Esztrád Színház pályázatot hirdet új magyar musical megírására. A magyar zene a világ zenei életének mindig meghatározó része volt, a kiváló képzésnek és a kivételes magyar tehetségeknek  köszönhetően, remélhetőleg a jövőben is az lesz. Ezt szeretné segíteni az Esztrád Színház musicalpályázata.

A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, melyeknek még nem volt színpadi előadása.

A nyertes pályamű bemutatásra kerül az Esztrád Színház előadásában, valamint – a hazai fogadtatás függvényében -, külföldi bemutatkozásra is sor kerülhet.

Az Esztrád Színház 2016-os musicalpályázatát két kategóriában írja ki. Mindkét kategóriára azonos feltételek vonatkoznak a mű pályáztatását tekintve.

A beérkező műveket az alábbi szakmai bizottság bírálja el: Fekete Mária – karmester, zenei vezető, Böhm György – dramaturg, rendező, Rakonczai Viktor ­­– zeneszerző, előadó.

  • I.  Kategória: Szabadon választott téma
  • II. Kategória: A megadott téma feldolgozása (letölthető történetvázlat)

A téma: Francis Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby című regényének modern átirata. A mai környezetben játszódó cselekmény 5 megadott pontjára írt dalokat a második fordulóban kell benyújtani. A színpadi mű szinopszisa az Esztrád Színház honlapjáról tölthető le.

 

esztrad musical

 

A pályázat többlépcsős, részei a következők:

I. rész – 2016. 03. 01.  éjfél

A pályázati jelentkezés leadása: Jelentkezés e-mailben a kitöltött adatlappal (Esztrád Színház honlapjáról letölthető); alkotó(k) neveivel, a nevezett mű címével, a pályázat feltételeinek elfogadásáról kitöltött nyomtatvány visszaküldésével.

II. rész – 2016. 06. 02. éjfél

A páyázatban megjelölt mű 5 dala + demo fevétele, szinopszisa (kivéve a II. kategóriát), és egy jelenetének leadása. A zsűri ezek alapján hoz döntés arról, mely művek maradnak versenyben a következő fordulóra.

III. rész – 2016. 09. 01. éjfél

A továbbjutott művek teljes anyagának bemutatása, szövegkönyv, kotta, demo felvétel – CD-n. Ezt követően az szerzőknek egy saját prezentációt kell készíteniük a művükről, amit a  bizottság előtt mutatnak be. A végső döntést ezután hozza meg a bizottság. A nyertes pályázó/k művét az Esztrád Színház állítja színpadra.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy akár több művet is díjazzon a bemutatás lehetőségével.

A bemutatóhoz szükséges zenei alapot a szerző biztosítja.

Mindazon művekre, melyek bemutatásra, kiválasztásra kerültek, az Esztrád Színház 12 hónapig opciós jogot köt ki annak esetleges nagy-színházi bemutatójára.

Az Esztrád Színház fenntartja magának a jogot, hogy a beadott művekből bármilyen részletet a pályázat időtartama alatt, promóciós célra felhasználhasson. Az Esztrád Színház folyamatos tájékoztatást nyújt a honlapján keresztül a pályázat aktuális eseményeiről, fejleményeiről.

Letölthető dokumentumok

ESZTRÁD MUSICALPÁLYÁZAT ADATLAP ÉS FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS ESZTRÁD MUSICALPÁLYÁZAT

ESZTRÁD MUSICALPÁLYÁZAT

A pályázatra a jelentkezést a kiírásnak megfelelő módon és időpontig elektronikus formában kérjük elküldeni az alábbi e-mail címre.

Takács Adel: scicolone.99@gmail.com

A  pályázathoz az adatlapok az Esztrád Színház honlapjáról tölthetők le.