palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

EU önerő támogatás 2010

öm_pályázatA 8/2010. (II. 26.) ÖM rendelet meghatározta az önkormányzatok és jogi személyiségű társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrása kiegészítésének 2010. évi támogatási rendjét.
Támogatást kizárólag a rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelő helyi önkormányzatok, illetve jogi személyiségű társulásaik igényelhetnek.

A pályázat 2010. október 1-jéig nyújtható be a Magyar Államkincstár területileg illetékes szervéhez papír alapon, valamint elektronikus úton.

A rendelet, az 1-3. melléklet szerinti adatlapok és a kitöltéssel kapcsolatos útmutató az ebr42 rendszerben elérhetők (http://ebr42.otm.gov.hu/palyazat/).

Az EU Önerő Alap támogatásról az önkormányzati miniszter a pályázatoknak, vagy a hiánypótlás(ok)nak az ÖM-be érkezését követő 60 munkanapon belül – folyamatos elbírálás keretében – dönt.

A megítélt EU Önerő Alap támogatás vissza nem térítendő támogatás, amely a fejlesztés teljes időtartamára vonatkozóan kerül megállapításra.

Az önkormányzati miniszter a döntéséről az elbírálást követő 15 munkanapon belül értesíti a pályázókat. A támogatási döntés az ÖM honlapján a döntést követő 15 napon belül kerül közzétételre.

8/2010. (II. 26.) ÖM rendelet

Forrás: Önkormányzati Minisztérium