palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

EU-OSHA fotópályázat – Fókuszban a kockázatmegelőzés

eu-osha fotópályázatAz EU-OSHA által szervezett páneurópai fotópályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges munkahelyekre és a munkahelyi kockázatmegelőzésre. Az Ügynökség küldetése, hogy „Európa munkahelyeit biztonságosabbá, egészségesebbé és hatékonyabbá tegye”. A pályázat mindenkit arra buzdít, hogy örökítse meg a munkahelyi biztonságról és egészségvédelemről alkotott elképzelését, különös tekintettel a kockázatmegelőzésre. A nemzetközi zsűri örömmel fogadja a fényképészeti képzelőerőt és kreativitást, és különösen nagyra értékeli azokat a fényképeket, amelyek a munkahelyi kockázatmegelőzés pozitív aspektusaira hívják fel a figyelmet.

A három legjobb fényképet az általuk képviselt kreativitás és eredetiség, valamint általános európai mivoltuk alapján választják majd ki. Az idén első alkalommal egy külön ifjúsági díjat is kiosztanak majd a 21 év alatti pályázók között! Gyűjtsön ihletet 2009 száz legjobb fotója megtekintésével!

A fényképek beküldési határideje: 2011. augusztus 31.

Ha érdeklik a fotópályázattal kapcsolatos legfrissebb hírek és információk vagy a már benyújtott pályaművek, látogasson el Flickr és Facebook oldalainkra.

Zsűri
A nyertes képeket egy sokoldalú, tapasztalt zsűri választja ki, amely az európai fényképészet számos vezető alakjából és a munkahelyi egészségvédelem és biztonság területén jártas kommunikációs szakemberből áll.
A pályázat győzteseit 2011 szeptemberében választják ki, majd az „Egészséges munkahelyek” kampány 2011. november 22-23-án Bilbaóban rendezett zárórendezvényén hirdetik ki.

Díjak

  • 1. díj: 3000 EUR
  • 2. díj: 2000 EUR
  • 3. díj: 1000 EUR
  • Ifjúsági díj: 1000 EUR

A díjakat a legkiválóbb fényképekért fogják odaítélni, amelyek magas művészi értéket képviselve a legjobban megragadják a pályázat témáját.

Az első három díjat két értékelési forduló után ítélik oda. Az első fordulóban a fényképész szakértők zsűrijének minden tagja kiválaszt tíz fényképet minden kategóriából, az összes pályamű közül. Ebben a fordulóban a fényképek minősége és a bennük megjelenő kreativitás alapján válogatnak. Az első fordulóban kiválasztott képek továbbjutnak a második fordulóba. A második fordulóban a zsűritagok közösen választják ki az első, a második és a harmadik helyezettet, ugyanazon szempontok alapján.

Ezenkívül ifjúsági díjjal jutalmazzák a legjobb 21 év alatti pályázó munkáját.

A pályázat győzteseit 2011 szeptemberében hirdetik ki, amiről e-mailben kapnak értesítést. A zsűri döntése végleges és kötelező erejű. A pályázat győzteseit Bilbaóban, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) által szervezett „Egészséges munkahelyek” kampány zárórendezvényén hirdetik ki, 2011. november 22-23-án.

Bővebben: http://osha.europa.eu/hu/about/competitions/european-photo-competition-2011/european-photo-competition-2011

Noivalto-Fesztival_2023