palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hódmezővásárhelyi Hímzés kortárs megfogalmazásban divattervezői pályázat

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI HÍMZÉS pályázatA pályázat célja a hódmezővásárhelyi hímzési motívumok modern feldolgozása, ezek előtérbe helyezése a divatszakma és az érdeklődő közönség számára.

A pályázat kiírója: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

A pályázat célja: A pályázat célja a hódmezővásárhelyi hímzési motívumok modern feldolgozása, ezek előtérbe helyezése a divatszakma és az érdeklődő közönség számára.

A pályázó feladata: Ruházati és kiegészítő kollekciók tervezése hódmezővásárhelyi díszítések és hímző motívumok felhasználásával és ezek kortárs divatba illeszkedő újraértelmezése a tradicionális színvilág, alapanyagok szem előtt tartásával.

Pályázni 3-5 darabból álló ruházati/kiegészítő kollekcióra vonatkozó terv benyújtásával lehet. A kollekcióban szabadon választva szerepelhetnek férfi, női ruházati darabok és/vagy kiegészítők.

Díjazás

  • 1. díj: 100.000 Ft
  • 2. díj: 75.000 Ft
  • 3. díj: 50.000 Ft
  • Közönségdíj: 100.000 Ft

A pályázati kiírásban szereplő összegek nettó összegek.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK: A pályázaton való részvétel díjmentes.

Résztvevők köre: A pályázat nyilvános, amelyen – természetes vagy jogi személyként – egyénileg vagy alkotói csoportként lehet részt venni.

Pályázati határidő: A pályázati kiírásnak formailag és tartalmilag megfelelő pályázatokat 2011. június 10-ig lehet személyesen, vagy postai úton benyújtani.

Postacím:

Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatal, Kulturális Iroda
Hódmezővásárhely, 6800
Kossuth tér 1.
A borítékon tüntesse fel: “Hódmezővásárhelyi hímzés kortárs megfogalmazásban”

A személyes leadás:

Hódmezővásárhely MJV Önkormányzata, Polgármesteri Hivatal, 9/A
2011. június 6-10. között, ügyfélfogadási időben (hétfőtől csütörtökig 7.30 – 16.00 óráig valamint pénteken 7.30-tól 13.30-ig)

A pályázat részeként benyújtandó:

Pályázni a pályázati anyag és a kísérő dokumentáció nyomtatott és elektronikus formátumban (CD/DVD) történő benyújtásával lehetséges.

Pályázati anyag:

  • az elgondolás bemutatása maximum 2000 karakterben inspirációs képekkel illusztrálva
  • tervlapok: 3-5 db számozott A/4-es méretű lap, melyek hátoldalán kérjük feltüntetni a technikai jellemzőket (szín, anyag és technológiai leírás) valamint
  • a kollekció összes darabját bemutató kontaktkép (1db A/4 lap)

Kísérő dokumentáció:

  • pályázati adatlap
  • önéletrajz

A pályázati adatlap, a szerzői jogi nyilatkozat és a pályázati feltételek letölthetőek a www.hodmezovasarhely.hu honlapról.

A pályázat postai úton történő benyújtása esetén a határidő a beérkezés dátumára vonatkozik. A határidő után beérkezett pályamunkákat, valamint a hiányosan kitöltött pályázati adatlapokat, hiányos pályázati dokumentációt a Kiírónak nem áll módjában elfogadni.

A pályázat menete:

1. Tervezés – Pályamunkák benyújtási határideje: 2011. június 10.

2. Zsűrizés – A pályázati anyagokat a Kiíró által felkért neves divattervezők, szakmabeliek és közéleti személyiségekből álló zsűri értékeli. A beérkezett pályázati anyagokat a zsűri értékeli, és szakmai döntésük alapján kiválasztja a kivitelezésre érdemesnek ítélt kollekciókat. A kiválasztott pályázókat a szervezők írásban és e-mailben értesítik.

3. Kivitelezés – A benyújtott terveknek megfelelően kerülnek a kollekciók kivitelezésre a hódmezővásárhelyi tradicionális hímzés technikákat alaposan ismerő hímzők és a tervezők személyes bevonásával.

4. Kiállítás és eredményhirdetés – A kivitelezett termékeket a nagyközönség kiállításon tekintheti meg. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra 2011. augusztus 5.-7. között Hódmezővásárhelyen kerül sor.

További információ:

E-mail: pap.gizella@hodmezovasarhely.hu
Tel: +36 62 530-158;

Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatal
Cím: 6800 Hódmezővásárhely
Kossuth tér 1.

Ajánlott irodalom: Varga Marianna: Hódmezővásárhelyi hímzések

Forrás: http://www.hodmezovasarhely.hu/