palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Euroguidance Pályatanácsadói Díj

nszfhA Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal alatt működő Euroguidance Magyarország Központ a szlovák és cseh Euroguidance központok jó gyakorlatára alapozva 2016-ban első alkalommal hirdeti meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat.


A Euroguidance Pályatanácsadói Díj célja, hogy a magyarországi pályatanácsadási jó gyakorlatokat összegyűjtse és fórumot biztosítson a pályatanácsadás során használt magyarországi jó példák és eszközök népszerűsítésére.

Kik pályázhatnak?
A pályázat nyitott minden olyan Magyarországon szolgáltatást nyújtó szervezet, intézmény vagy magánszemély számára, amely az oktatás vagy a foglalkoztatás területén pályaorientációs vagy pályatanácsadói tevékenységet végez, illetve ehhez kapcsolódó szolgáltatást nyújt. Pályázhatnak alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények, képző intézmények, valamint állami, megyei vagy önkormányzati fenntartású intézmények, nonprofit szervezetek, magánszolgáltatók, továbbá pályaorientációs tanácsadást nyújtó egyének (magán- és közintézményekben dolgozó pályaválasztási tanácsadók, pályaorientációért felelős tanárok, stb.).

Milyen tevékenységekkel lehet pályázni?
A Euroguidance Pályatanácsadói Díjra minden olyan tevékenységgel pályázni lehet, amely pályaorientációs vagy pályatanácsadási szolgáltatáshoz kötődik: pályainformációs szolgáltatás, pályaorientáció és tanácsadás általános iskolásoknak, középiskolásoknak, fiataloknak, felnőtteknek, álláskeresőknek, hátrányos helyzetű csoportoknak, stb.
Pályainformációs vagy pályaorientációs szolgáltatások mellett pályázni lehet bármilyen egyéb tevékenységgel, eszközzel vagy módszerrel is (pl. kiadvány, weboldal, eszköz, módszer, képzés, együttműködés vagy rendezvény), amely a célcsoportok pályadöntéseit megkönnyíti.

A pályázatban leírt tevékenység irányulhat az alábbiakra:

 • pályatervezés, sikeres pályadöntések támogatása;
 • önismeret fejlesztése, pozitív önkép kialakítása, kezdeményezőkészség, függetlenség és személyes felelősségvállalás, tanulási képesség és tanulási motiváció fejlesztése, kritikus gondolkodás, pályainformációk hatékony felhasználása, kommunikációs és (ön)prezentációs készségek;
 • aktuális munkaerő-piaci információk megszerzése, azok hatékony kezelése;
 • álláskeresési, és az állás sikeres megtartásához szükséges készségek;
 • mobilitási tanácsadás, információszolgáltatás
 • sikeres pályamenedzsment egyéb területei.

Pályázás menete: A Euroguidance Pályatanácsadói Díjra pályázatot a pályázati űrlap kitöltésével és határidőre történő benyújtásával lehet beadni. A pályázatokat elektronikus formátumban az info@npk.hu e-mail címre kell megküldeni.

A beérkezett pályázatokról emailben visszaigazolást küldünk.

Beküldési határidő: 2016. július 31.
Pályázatok értékelése: A beérkezett pályázatokat a Euroguidance Magyarország által felkért szakértői bizottság értékeli. A hivatalos eredményről a pályázókat 2016. augusztus 26-ig értesítjük.

Pályázatok díjazása:
Azok a nyertes pályázók, akik pályázatukat magyar nyelven nyújtják be, az alábbi díjazásban részesülnek:

 • A legsikeresebb pályázatban bemutatott szolgáltatásról/eszközről önálló megjelenési lehetőséget (kiadványt) biztosítunk, amellyel a pályaorientációs tevékenység/eszköz népszerűsíthető.
 • A legjobb pályázatot beküldőkről egy közös kiadvány is készül, amelyben a Euroguidance hálózat nemzeti és nemzetközi szinten népszerűsíti a magyarországi tanácsadási jó gyakorlatokat
 • A legjobb pályázatok beküldői a pályázatban szereplő tevékenységüket a Euroguidance központ által 2016 szeptemberében szervezett magyarországi szakmai konferencia keretén belül bemutathatják.
 • Ajándékutalvány.

Azok a nyertes pályázók, akik legalább társalgási szintű angol vagy német nyelvtudással is rendelkeznek és pályázatukról angol vagy német nyelvű összefoglalót is benyújtanak, az alábbi díjazásban részesülnek:

 • 1 fő számára részvétel a Pozsonyban megrendezésre kerülő „Tehetségfejlesztés és tehetséggondozás” nemzetközi jó gyakorlati szemináriumon. A szeminárium várható időpontja: 2016. október vége. A szeminárium munkanyelve angol. A kiutazás költségeit a Euroguidance Magyarország központ fedezi.
 • 1 fő számára részvétel a Bécsben megrendezésre kerülő „Kompetenciák értékelése” nemzetközi konferencián, amelynek témája: külföldön szerzett tudás elismerése és a tanácsadás szerepe. A konferencia várható időpontja: 2016. november 3. A konferencia munkanyelve német. A kiutazás költségeit a Euroguidance Magyarország központ fedezi.
 • A legjobb pályázatok beküldői a pályázatban szereplő tevékenységüket a Euroguidance központ által 2016 szeptemberében szervezett magyarországi szakmai konferencia keretén belül bemutathatják.
  A pályázati űrlap ide kattintva tölthető le.

A pályázattal kapcsolatban további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
Cserkúti Ágnes: 30/488 0246; Zádoriné Mező Éva: 30/535 2646; E-mail: info@npk.hu