palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Európai együttműködési projektek 2017

Európai unió pályázatMegnyílt a Kreatív Európa Kultúra alprogram Európai Együttműködési projektek területe. A pályázati támogatás fő célja az európai kulturális és kreatív ágazatok transznacionális és nemzetközi működési kapacitásának megerősítése, a kulturális és kreatív alkotások országok közötti forgalmának fellendítése, valamint a kulturális és kreatív szereplők, különösen a művészek nemzetek közötti mobilitásának előmozdítása.

A Kultúra alprogram olyan projekteket támogat, amelyek elsősorban a következő területekkel foglalkoznak:

 • A. országokon átívelő mobilitás
 • B. közönségépítés
 • C.1. kapacitásépítés – digitalizáció
 • C.2. kapacitásépítés – új üzleti modellek
 • C.3. kapacitásépítés – oktatás és képzés.

A támogatott projekteknek tartalmazniuk kell egy megalapozott stratégiát és egy részletes leírást arról, hogy a programnak ezeket a prioritásait hogyan tervezik megvalósítani. A pályázatok benyújtásakor a pályázóknak a fenti 5 prioritás közül meg kell jelölniük azt a legfeljebb 3-at, amelyik a projekt szempontjából a leginkább releváns, és ezt a 3 prioritást fontossági sorrendbe kell állítaniuk.

Támogatható pályázók

Minden olyan kulturális szereplő, aki bejegyzett székhellyel rendelkezik egy, a programban résztvevő országban:

 1. A programban való részvételre jogosult uniós tagállamok, tengerentúli országok és területek;
 2. az előcsatlakozási stratégiák keretében kedvezményezett csatlakozó országok, tagjelölt országok és potenciális tagjelölt országok a szóban forgó országok uniós programokban való részvételére irányadó, a vonatkozó keretmegállapodásokban, társulási tanácsi határozatokban vagy hasonló megállapodásokban meghatározott általános elvekkel és szerződési feltételekkel összhangban;
 3. az EGT-megállapodásban részt vevő EFTA-országok az EGT-megállapodás rendelkezéseivel összhangban;
 4. az európai szomszédságpolitikában részt vevő országok, az ezen országokkal együtt, az uniós programokban való részvételükre vonatkozó keretmegállapodások alapján meghatározott eljárásokkal összhangban.

Azoknak az országoknak a frissített listája, amelyek megfelelnek az 1295/2013 rendelet 8. cikkében foglalt feltételeknek, és amelyekkel a Bizottság megkezdte a tárgyalásokat, megtalálható az alábbi linken:
https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/library/eligibility-organisations-non-eu-countries_en

Támogatható projektek

A projekt méretétől, igényeitől, természetétől, célkitűzéseitől és prioritásaitól függően a jelentkezőknek választaniuk kell az 1. kategória (Kisebb együttműködési projektek) vagy a 2. kategória (Nagyobb együttműködési projektek) között.

Kisebb együttműködési projektek

A projektkategória:

 • egy projektvezetőt és legalább két partnert foglal magában, amelyek hivatalos székhelye legalább három különböző, a Kreatív Európa program Kultúra alprogramjában részt vevő országban található. A projektvezetőnek vagy a partnerek egyikének az 1., 3. vagy 4. kategóriába tartozó támogatható országban kell hivatalos székhellyel rendelkeznie.
 • alá olyan pályázatok tartoznak, amelyek keretében legfeljebb 200.000 EUR támogatásra nyújtanak be igényt, és ezen összeg a támogatható költségvetés legfeljebb 60%-át teszi ki.

Beadási határidő: 2016. november 23. déli 12.00 (brüsszeli idő)
Eredmények közzétételének határideje: 2017. május
Kezdődátum: 2017. év június – december
Időtartam: 48 hónap

Nagyobb együttműködési projektek

A projektkategória:

 • egy projektvezetőt és legalább öt partnert foglal magában, amelyek hivatalos székhelye legalább hat különböző, a Kreatív Európa program Kultúra alprogramjában részt vevő országban található. A projektvezetőnek vagy a partnerek egyikének az 1., 3. vagy 4. kategóriába tartozó támogatható országban kell hivatalos székhellyel rendelkeznie.
 • alá olyan pályázatok tartoznak, amelyek keretében legfeljebb 2.000.000 EUR összegű támogatásra nyújtanak be igényt, és ezen összeg a támogatható költségvetés legfeljebb 50%-át teszi ki.

Beadási határidő: 2016. november 23. déli 12.00 (brüsszeli idő)
Eredmények közzétételének határideje: 2017. május
Kezdődátum: 2017. év június – december
Időtartam: 48 hónap
Jelentkezéssel kapcsolatos lépések

Jelentkezés előtt keresse fel az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség weboldalát, hogy van-e aktuális pályázati kiírás, és olvassa el a terület pályázati útmutatóit.

Magyar nyelvű tájékoztató

Részletes pályázati útmutató

A hivatalos kiírás weboldala

ECAS
A pályázóknak rendelkezniük kell ECAS (European Commission Authentication Service) felhasználói fiókkal.
Amennyiben van már ilyen hozzáférése, úgy azzal az azonosítóval lépjen be.
A regisztrációhoz kérjük olvassa el a regisztrációhoz szükséges KÉZIKÖNYVET.

PIC
Minden olyan szervezetnek, amely részt vesz az adott projektben regisztrálnia kell a Résztvevői portálon, ahol is egy PIC (Participant Identification Code) számot fognak kapni. Ez szükséges a jelentkezési e-űrlap letöltéséhez. A portálon való bejelentkezéshez használják ECAS felhasználói nevüket és jelszavukat.