palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Európai Fiatal Újságíró Díj 2010

europai fiatal ujsagiroi díj 2010„Bővítsd látókörödet” – Keressük Európa legjobb fiatal újságíróit! Elindult a 2010-es Európai Fiatal Újságíró Díj, keressük Európa legkimagaslóbb, feltörekvő újságíró-tehetségét. Ha 17 és 35 év közötti újságíró vagy újságírást tanuló diák vagy, akkor ez egy kihagyhatatlan lehetőség számodra! Te lehetsz a hazád országos győztese, vagy megnyerheted a kiváló pályaműveket megillető 3 különdíj egyikét is.

Bővítsd látókörödet, és mondd el te is a véleményed az EU-bővítésről! A 2010-es Európai Fiatal Újságíró Díj arra hív, hogy vesd górcső alá az EU-bővítést, és újságírói tehetségedet használva hallasd a hangod a bővítés hatásairól és a benne rejlő sokoldalú lehetőségekről.

Ki vehet részt?
A díjra a nyomtatott, illetve online médiában vagy rádióban dolgozó újságírók és újságíródiákok jelentkezhetnek 2010. február 28-ig.

A pályaműveknek az EU-bővítéssel kell foglalkozniuk, amit kreatív, gondolatébresztő módon kell körbejárniuk. A pályázatra 2007. október 1. és 2010. február 28. között publikált tartalmak nevezhetők.

A díjra az EU-tagországok, a tagjelölt országok, a potenciális tagjelölt országok és Izland állampolgárai nevezhetnek. Egyéni nevezők és maximum 3 fős csapatok jelentkezhetnek. Minden nevező legfeljebb 3 pályaművel indulhat.

Hol lehet nevezni?
Itt a honlapon. Kattints a linkre, ami az online regisztrációs lapra visz, ahol beadhatod a nevezésed. A nevezéshez készítsd elő az eredeti nyomtatott vagy online megjelenést, illetve a rádiós anyag jó minőségű hangfájlját, valamint egy, a publikálást igazoló iratot.

Díjak
A nemzeti zsűrik 36 országos győztest hirdetnek majd ki Európában, akik 2010 májusában egy kulturális és történelmi programokkal színesített utazáson vehetnek részt Isztambulban. A 36 nemzeti győztes közül az európai zsűri választja majd ki a 3 különdíj nyertesét az alábbi kategóriákban:

  • Legeredetibb pályamű
  • Legjobb kutatómunka
  • Legjobb újságírói stílus

A három különdíj nyertesei egy általuk választott európai fővárosba nyernek utazást.

Letölthető dokumentumok

Olvasd el a pályázati szabályzatot (pdf)
Regisztrálj most

További információ: http://www.eujournalist-award.eu/home/home-hu.html?no_cache=1

Forrás: http://www.eujournalist-award.eu/