palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Év háza 2012

Az „Év háza” díj jogtulajdonosa és a Magyar Építőművészek Szövetsége 2012.évben országos, nyílt és nyilvános pályázatot hirdet megépült lakóépületek építész tervezői részére, valamint e pályázat segítségével keresi a Visegrádi Négyek Családi házai utazó kiállítás magyar résztvevőit az alábbiak szerint:

Családi házak, kis társasházak tervezőit várják a 2012-es Év háza pályázatra!

Május 8-tól június 11-ig lehet pályázni a 2012-es Év háza díjra, amelynek 500 000 Ft-os fődíja mellett az Audi, a Ramada Hotels és a Timex díjai is a pályázó építészekre várnak.

Az Országos Főépítészi Iroda, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával 2012. évben országos, nyílt és nyilvános pályázatot hirdet megépült lakóépületek építész tervezői részére, valamint e Pályázat segítségével keresi a Visegrádi Négyek Családi házai utazó kiállítás magyar résztvevőit is az elmúlt évekhez hasonlóan.

A 2012-ben ötödik alkalommal meghirdetésre kerülő Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán, melynek magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek a fenti idézet gondolatait tükröző szemléletváltást mutatják mind építészeti, mind környezeti, mind gazdasági szempontból.

„Először is óriási megtiszteltetés a díjat a neves zsűri döntése alapján elnyerni. Az építészetet kiemelkedően magas szinten, aktívan művelő kollégák ítélete hatványozottan hízelgő, bátorító. Mindezeken túl a díj referenciaértékét az annak kapcsán elnyert szép megbízások hitelesítik. Az eltelt egy évben sok esetben kezdődött telefonbeszélgetés azzal a kérdéssel, hogy „Ugye önök tervezték az acéltornácos házat Nagykovácsiba?… Mert mi is egy olyat szeretnénk.” Földes László, Balogh Csaba a 2011-es Év háza nyertesei

2012-ben egyszerűsödött a pályázati kiírás annak érdekében, hogy minél több építésznek legyen lehetősége megmérettetnie családi házát, kis társasházát.

A részletes pályázati kiírás letölthető a www.evhaza.hu oldalról.

Határidők, dátumok

A pályaművek beadása: 2012. június 11. 15:00 óra

Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2012. október 1., az Építészet Világnapján

Zsűri tagjai 2012-ben

Elnök:

Dévényi Sándor DLA          a Magyar Művészeti Akadémia tagja

Társelnökök

a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,

Noll Tamás DLA           a Magyar Építész Kamara elnöke,

Szoják Balázs               az „Év háza” díj kurátora,

Tagok

A 2011-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Hőnich Richárd DLA, Nagy Csaba, Perényi Tamás DLA

A 2012-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Csernyus Lőrinc, Eleőd Ákos, Gelesz András, Krizsán András, Szabó Tamás János DLA.

Védnökök

Országos Főépítészi Iroda, Magyar Művészeti Akadémia, MÉSZ, MÉK, ÉTE

További információ

Build-Communication Kft.
Tel: (23) 611-028 Fax: (23) 611-029
Email: info@buildmarketing.hu

interneten: http://www.evhaza.hu/

 Forrás: http://www.e-epites.hu/