palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Exkluzív hírek, kulisszatitkok a Bánkitóról!!!

Idén lesz öt éves a Bánkitó Fesztivál, ezért arra gondoltunk, hogy korunkhoz méltóan, játszva nyomjuk végig július 19-21-ét Bánkon – megőrizve az eddigi irányvonalunkat, de tovább is építve a szabad közösségi létezés kereteit.


Évről-évre több ezren bizonyítottátok, hogy van élet a kereskedelmi fesztiválokon túl. Ezért megint meg fogjuk mutatni, hogy igenis lehetséges úgy összerakni egy háromnapos közösségi programot, hogy nincs mögöttünk főszponzor vagy reklámügynökség, hogy nincs mobilcégszínpad meg bankkártyaszínpad. Néhány nap, amikor nem minden a pénz körül forog, amikor nem kell attól paráznod, hogy bealszol a percdíjas jegyeddel és ugrott a diákhiteled. Egy hely, ahol nem húznak le a pultnál vizezett sörrel, és nem kell pink vödörből szopogatni a tízezer forintos koktélt. Egy olyan fesztivál, ahol ha megjön egy rakomány széna hangfogónak, akkor azonnal pattan tíz ember – nem szervezők, csak épp arra jártak – és olyan műgonddal kezdenek kétméteres falat építeni belőle, mintha világ életükben ezt csinálták volna.

Szóval csak gyertek el a Bánkitóra, számítsatok rá, hogy bármi megtörténhet – és általában meg is történik. Mutassuk meg, hogyan lehet őszintén, egyenesen, és főleg: közösen összerakni valamit, ami túlmutat önmagán – de legalább ezen a három napon.


Szóljon ez a fesztivál továbbra is a közösségről, amiben nem néznek át rajtad; a rendszerről, amit a sajátodnak érzel, mert te építed. Alkotásról. Párbeszédről. Részvételről. Nem utópiáról, de a jövőnkről. Erről szólnak majd közösségi programjaink: kiállításaink, színházi előadásaink, a workshopok, szabadegyetemek, performanszok és a koncertek is. Ehhez kérünk partnerséget, szíveket, kezeket és lábakat.
Rakjuk együtt három napig és kész.

Tervezett fellépők: Rotfront, A.K.P.H., Colorstar, Fixi4, Elefánt, Fran Palermo akusztik, Lavalava, Plush, Csakneked Kislány, Járai Márk, Ivan and the Parazol…

Közösségi programok: Kinoflow, Detectivity, Budapesti Anarchista Színház, Hallgatói Hálózat,  Dor Hadas, Cycle me home, Hosszúlépés

Bánkitó Fesztivál, 2013. július 19-21.
Nem kell a szlogen.
www.tekerjatora.hu

A Bánkitó Fesztivál idén negyedik alkalommal ír ki nyílt kortárs művészeti pályázatot. Olyan köztérre tervezett alkotásokat várunk, melyek a művészet eszközeivel késztetnek a játék fogalmának újragondolására.

Bővebben:  http://palyazatok.org/luxus-a-jatek-palyazat-kulteri-kiallitason-valo-reszvetelre/