palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rain reflexiók 2013 művészeti pályázat

Rain, koreai művésznevén Bi (비, ejtsd: Pi),valódi nevén JUNG Ji-hoon énekes-táncos-koreográfus előadóművész, színész, harcművész, divat-és szexikon, producer életének, személyiségének vagy munkásságának bármely elemére (dalára, koreográfiájára, filmjeiben, koncept-fotóin, akár reklámjaiban megformált karakterére) reflektáló alkotások készítése.

MivelRain hazánkban még nem túl ismert, ezért a pályázók ezen a felületen segítséget kaphatnak a róla való tájékozódáshoz: http://www.IncredibleRain.blogspot.hu

A pályázat kiírója:   CLOUD HUNGARY (Rain magyar kedvelőinek közössége)

A művek feltöltésének határideje:  2013. június 23. 24:00 (A határidő után beérkezett műveket a zsűri nem veszi figyelembe.)
Ugyanez a határidő vonatkozik az aláírt jogi nyilatkozatok postai feladására.

Eredményhirdetés:  2013. július 13-án  (a 비-Day: Incredible RAIN nap keretében)
A pályázók e-mailben kapnak értesítést és a Cloud Hungary webes felületein is tájékozódhatnak a pályázat eredményéről.

Pályázati díjak:  A szponzorok által felajánlott tárgyjutalmak vagy utalványok, melyeket a július 13-i rendezvényen adunk át.

  • 1. helyezett: 100.000.-Ft értékben
  • 2. helyezett: 50.000.-Ft értékben
  • 3. helyezett: 25.000.-Ft értékben
  • Közönségdíj: 25.000.-Ft értékben

Kiket várunk pályázóink közé? Mindenkit, aki örömmel ismeri fel másban is a tehetséget, és hajlandó saját tehetségét rezonáltatni arra.

A beküldhető művek: Bármilyen hagyományos grafikai, festészeti vagy kézműves eljárással, valamint számítógépen történőtervezéssel készült alkotás nevezhető (a grafikai művektől a linómetszeten át az üvegművességig, a kisplasztikáig éppen úgy, mint film, animáció, zenés video, média dizájn stb.). A művekre ugyancsak nem vonatkozik műfaji vagy stílusbeli megkötés, tehát a pop ugyanúgy lehet inspirációs forrás, mint a keleti anime és képregény világa, vagy bármely más művészeti irányzat, tértől és időtől függetlenül.

Megkötések:
A pályaműveket alkotócsoportok is elkészíthetik, de a csoportok egy pályázónak számítanak. Minden versenyműnek szoros kapcsolatban kell állnia a témabeli meghatározással, a pályázónak írásban (az adatlapon) ismertetnie is kell alkotóigondolatmenetét.
A beküldött művek nem lehetnek Rain személyiségére, szakmai munkásságára, a köz-és jóízlésre sértő, etikailag kifogásolható tartalmúak.
Minden beküldött pályázati anyagnak egyedi alkotásnak, az alkotója tulajdonában álló szellemi terméknek kell lennie, erről külön jogi nyilatkozatot is kérünk.
Megfelelőszámú és színvonalú pályamunka beérkezése esetén a kiválasztott munkákat július 13-án egy kiállítás keretében bemutatjuk a közönségnek.
A kiírók fenntartják annak jogát, hogy amennyiben nem érkezik megfelelőszámú vagy színvonalú pályamunka, akkor elálljanak a pályázattól.

A pályázati művek értékelése:
A beküldött alkotásokat a szervezők által felkért szakmai zsűri fogja elbírálni, melynek tagja lesz a Cloud Hungary képviselője is. A bírálat irányadó szempontjai: az elképzelés érdekessége, eredetisége, kifejezőereje, valamint a megvalósítás minősége.

A pályázatok beadásának módja:
Pályázónként maximum 5alkotás küldhetőbe (a sorozat egy alkotásnak számít, de ebben az esetben az elemek között tartalmi összefüggésnek kell lennie), és minden beküldött pályamunkának külön-külön tartalmaznia kell az alábbi dokumentációt:

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési adatlap
Jogi nyilatkozat

Pályamunka

  • kétdimenziós művekről 1 db (sorozat esetén elemenként értendő),
  • térbeli kiterjedésűművekről max. 6 db (sorozat esetén elemenként értendő) 600 pixeles vagy 300 dpi felbontású fájl (jpg, TIFF)
  • a filmes és médiaalkotásokról egy .AVI, .FLV vagy .MPEG4 formátumú fájl (a filmes alkotások hossza lehetőleg ne haladja meg a 6 perces időtartamot, és bár a filmek bármilyen arra alkalmas technikai eszközzel készülhetnek, kérjük, hogy törekedjenek a minél magasabb képi minőségűmunkák beküldésére).

A fentieket minden pályamunka esetén kérjük eljuttatni a jjh.rainart@gmail.comcímre (a nagyobb méretű fájlok max. 10 GB méretig a Google Drive segítségével tölthetők fel).

Az aláírt jogi nyilatkozatot kérjük postán feladni erre a címre:
Cloud Hungary, 1061 Budapest, Király u. 24.

Eredeti pályamunkát nem kérünk beküldeni!
A kiállításra kiválasztott munkák eljuttatásáról egyénileg egyeztetünk az alkotókkal.
Esetleges további kérdéseiket, kéréseiket ugyancsak a megadott mail-címen juttathatják el a kiíróhoz.

A pályázatra beküldött művek a Cloud Hungary internetes felületein a közönség számára megtekinthetőek lesznek, a közönségszavazatok gyűjtése ezeken a felületeken történik.

Blog: http://www.IncredibleRain.blogspot.hu
Facebook: http://www.facebook.com/IncredibleRain