palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Eye of Nature természetfotó pályázat

eyeofnature_pályázatA pályázat feltételei: A pályázat nyilvános, minden olyan hivatásos és amatőr fotós részére, aki a világ bármely részéről az Eye of Nature oldalon regisztrációval rendelkezik, és képeket tölt fel. A 18 különböző kategória egyszerre versenyzik a „Hónap képe” és az „Év képe” díjakért. Az eredményeket az Eye of Nature oldalon elért pontszámok határozzák meg és nem a kategória különlegessége. Az elődöntőbe (4 db hónap képei) fényképekből a zsűri választja ki a legjobbat, ami jogosulttá válik a döntőbe jutásra, majd versenyzik az „Év képe” fődíjért.  A verseny 2010. március 09 – 2011. február 28-ig tart.


A pályázat ingyenes:
Minden regisztrált felhasználó kap 5MB ingyenes tárhelyet, a további képek feltöltésének módját az Eye of Nature szabályzata tartalmazza.

„Hónap képe” díj: Az oldalra feltöltött képekre adott pontszámok alapján minden hónap első napjától számítva az utolsó napig az Eye of Nature weblapon található „hónap képei” közül választunk ki egyet, mely a Hidephotography és a Sakertour fotósturizmussal foglalkozó cégek ajándékát kapja. Egy-egy madárfényképezési lehetőséget a méltán híres Hortobágy vagy Pusztaszer térségben. Ezzel lehetőséget szeretnénk biztosítani a tehetséges fotósoknak további jó képek készítésére. A díjak a világ bármely részéről érkező felhasználót megilletik.

„Év képe” fődíj: Az oldalra feltöltött képekre adott pontszámok alapján minden évben a weblapon található „első négy év képei” közül választunk ki egyet, mely az Eye of Nature és a Természetfotó magazin által preferált értékes Photo Workshop-ot ad ajándékba (ez legyen meglepetés) és természetesen az „Év képe” trófeát viheti haza a nyertes. A fődíj a világ bármely részéről érkező felhasználót megilleti. Plusz lehetőségként egy portfolió bemutatkozást kap a természetfotó magazinban.

Zsűri:
A képeket elsősorban a felhasználók zsűrizik, hiszen ez alapján kerülhet be a kép az első négybe, melyet a weboldalon is láthatunk.  A döntőbe került négy kép közül már a Természetfotó magazin munkatársai döntik el a díjazott képeket.

Zsűri elnöke:
Imre Tamás Természetfotó magazin főszerkesztő

A zsűri tagjai a következők lehetnek:
Éder Iván csillagász, asztro-fotós
Imre Anikó Természetfotó magazin Art Director
Krivánszky Árpád újságíró, természetfotós
Máté Bence hivatásos természetfotós
Selmeczi Dániel természetfotós
Suhayda lászló természetfotós
Szabó Béla EFIAP hivatásos fotográfus
Szekeres János természetfotós

A zsűri végleges döntése ellen fellebbezésnek helye nincs!

Az Eye of Nature munkatársainak célja, hogy a földünk természeti világát képekben átadhassák a felhasználóknak, így juttatjuk el minél több embertársunkhoz a megismerhetetlennek tűnő természet  szépségét, sérülékenységét; ez a EYE OF NATURE fő küldetése.

A pályázat médiatámogatója a Természetfotó magazin, Nature Photo magazine.

Díj felajánlók: Hidephotograpy, Sakertour, Természetfotó magazin

Díjak: Fő díj és Év képe Trófea és egy Photo Workshop

Hónap képe: 6 Lesfotózás a Sakertor jóvoltából
Hónap képe: 6 Lesfotózás a Hidephotograpy  jóvoltából

Eye of Nature csapata
weboldal: www.eyeofnature.hu
e-mail: info@eyeofnature.net