palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ezt csak télen láthatod a Kámoni Arborétumban! fotópályázat

A  Nemzeti  Agrárkutatási  és  Innovációs  Központ  Erdészeti  Tudományos  Intézete  fenntartásában működő  szombathelyi  Kámoni  Arborétum  és  Ökoturisztikai  Központ  fotópályázatot  írt  ki.

Részvételi feltételek:

A fotópályázat témái – miről, hogy és mikor készült képekkel lehet pályázni?
A  pályázatra  olyan  fekete-fehér  vagy  színes  fényképeket  várunk,  melyek  a  Kámoni  Arborétumban
készültek, télen. A pályázattal szeretnénk felhívnia figyelmet a gyűjteményes kert, illetve a fák, a természet  azon  részleteire,  szépségeire,  rejtelmeire,  melyek  leginkább  vagy  kizárólag  a  téli időszakban  figyelhetők  meg,  akkor  vehetők  észre.  Kevésbé  egyszerű  tájképeket,  mint  inkább különleges meglátásokat, kompozíciókat várunk.

Kik pályázhatnak?
A pályázatra mindenki küldhet be fényképet, aki a beadási határidőig legalább egyszer ellátogat a Kámoni Arborétumba és ott fényképe(ke)t készít.
Nevezési díj nincs, azonban az indulás feltétele egy belépőjegy megvásárlása, kivéve az arborétum bérlettel rendelkezőknek. A képfájl nevének a belépéskor kapott nyugta vagy a bérlet sorszámának kell lennie. Akik 10 alkalmas bérlettel lépnek be, és indulni szeretnének a pályázaton, kérjenek egy sorszámot a recepcióstól. Csak azok a képek kerülnek elbírálásra, melyek olyan bizonylat sorszámot tartalmaznak, amik az idei, esetleg a tavalyi téli időszakban lettek kiállítva. Családi belépő nyugtasorszámával, ugyanazon sorszámmal maximum három fő pályázhat, melyből legalább egy gyermek.

Két korcsoportban külön értékeljük a beküldött képeket:

  • gyermek-ifjúsági kategória – 18 éves korig
  • felnőtt kategória

Középfokú művészeti oktatás keretében fotó szakirányon tanulók 16 éves kortól a felnőtt kategóriában kerülnek elbírálásra. Egy pályázó maximum 5 db képet küldhet be.

kamon fotopalyazatTechnikai és beadási feltételek
Formátum: a  fotók  beküldhetők  JPG  formátumban,  maximum  1  Mbyte  méretben.  A  kiállításra kiválasztott  fotókat  azonban  olyan  méretben  fogjuk  kérni  a  szerzőktől,  mely  minimum  A4 méretben, jó minőségben kinyomtatható. Amelyik kép erre nem alkalmas, ahelyett a zsűri újat választ. A nevezési lapon fel kell tüntetni a teljes méretű kép pixelszámát.

A képfájl neveként adja meg a beküldő által vásárolt bizonylat illetve 10 alkalmas bérlet esetén a  recepcióstól  kért  sorszámát.  Ha  több  képet  küld  be,  akkor  a  bizonylat  sorszáma  –  kép sorszáma  (pl.  AB107055-2).  Ha  egy  családból  többen  pályáznak,  külön  korcsoportban,  akkor  a korcsoport is legyen megnevezve a fotóhoz rendelt kódszámban (pl. AB107056-gy-3).

A kódszám-fájlnévvel beküldött fényképhez be kell küldeni egy nevezési lapot. A nevezési lapon lehet a pályázó nevét, elérhetőségeit, a kép címét megadni, továbbá nyilatkozni kell a kép szerzőségéről és a NAIK-ERTI részére átadandó jogokról. A nevezési lap letölthető a www.kamoniarboretum.hu oldalról.

A  képek  beküldhetők  e-mailben  az  info@kamoniarboretum.hu e-mail  címre  küldve,  vagy leadhatóak  CD/DVD-re  mentve  személyesen  a  Kámoni  Arborétum  látogatóközpontjában, nyitvatartási  időben.  Győzödjön  meg  arról,  hogy  a  kép  megérkezett  a  címre!  Ha  nem  kap visszajelzést a kép(ek) és a nevezési lap befogadásáról, küldje el újra.

Beküldési  határidő:  2015.  február  11.  24.00. A  képeket  a  beküldési  határidőig  folyamatosan lehet küldeni, de a facebook oldalra egyszerre töltjük fel a határidőt követően.

Mivégre mindez? (beadás, eredményhirdetés, díjak)
A beküldött fényképek közül 3 tagú szakértő zsűri választja ki a díjnyertes képeket és összesen 20 db  művet,  melyet  a  Kámoni  Arborétum  látogatóközpontjában  kiállítunk.  Emellett  kiállításra  és díjazásra  kerül  a  Kámoni  Arborétum  facebook  oldalán létrehozásra  kerülő  pályázati  albumban  a  4 legtöbb  lájkot  kapó  fénykép.  Mind  a  zsűri,  mind  a  közönség  csak  a  kép  kódszámát  és  címét láthatja, a készítők nevét csak a zsűrizést követően adjuk hozzá a képekhez.

Letölthető dokumentumok

pályázati kiírás

pályázati adatlap

A  zsűri  tagjai:  Benkő  Sándor  fotóművész,  fotóriporter;  Czika  László  fotóművész,  fotóriporter;  dr.
Nagy László erdőmérnök, a NAIK ERTI tudományos főmunkatársa, természetfotós

Zsűrizés: 2015.február 19-ig.
Az ünnepélyes díjátadót és a kiállítás megnyitóját március első hetében tervezzük.

A  felnőtt  és  a  gyermek-ifjúsági  kategória  első  három  helyezettje  és  a  közönségszavazás  nyertese mindkét kategóriában értékes és izgalmas díjakban részesülnek.

A  fődíj  mindkét  kategóriában  a  Ventoura  Travel  utazási  iroda  egy,  a  2015-ös  katalógusból szabadon választható egy napos utazása
2.  díj:  Élménynap  Celldömölkön,  mely  tartalmaz  egy-egy  családi  belépőt  a  Kemenes Vulkánparkba és a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőbe
3. díj: Felnőtt: 3 db A3 méretű színes fotónyomtatás (ettől eltérő méret is lehetséges ebben az értékben) a MAUZ Kft. felajánlásával
Gyerek: Túrahátizsák a 4Sport Kerékpár és túrabolt felajánlásával
Közönségdíj:  3  db  A3  méretű  színes  fotónyomtatás  (ettől  eltérő  méret  is  lehetséges  ebben  az értékben) a MAUZ Kft. felajánlásával
Emellett  minden  díjazottat  megajándékozunk  a  tavaly megjelent  érdekes,  sok  színes  képpel illusztrált Kámoni Arborétum kötet egy példányával és egy vezetett élménytúrával.

A pályázaton való részvétel feltételeként a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a beküldött fotókat a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ kiadványaiban és internetes felületein szabadon felhasználja a szerző nevének megjelölésével.

Nyitva tartással, belépőjegy árakkal kapcsolatos és egyéb praktikus információk elérhetők a www.kamoniarboretum.hu oldalon.