palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

FAO élelmezési világnapi rajzverseny pályázat

5 és 19 év közötti gyermekek és fiatalok, legyetek bárhol a világon, engedjétek szabadjára a fantáziátokat és rajzoljátok, fessétek le az étel útját!

Az agrár-élelmezési rendszer egy komplex fogalom, ami része a mindennapjainknak, minden étkezésnek. Azon folyamat egészét értjük alatta, mely során megtermelik, betakarítják, elszállítják, értékesítik, elfogyasztják és akár tárolják az ételt. Mindenki részt vesz benne és minden tevékenység, döntés a részét képezi, melynek köszönhetően étel és mezőgazdasági termékek sokasága kerül az asztalunkra.

Fotózd le vagy szkenneld be alkotásodat és jelentkezz az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével. A határidő november 5.

Korosztályonként a három győztes alkotást az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) zsűrije választja ki, az eredményt decemberben hozzák nyílvánosságra. A győzteseknek a FAO helyi irodája gratulál, illetve egy meglepetés csomagot és oklevelet kapnak elismerésül.

További információ

www.fao.org/world-food-day/youth/contest/en/

A közösségi médiában használd a #WorldFoodDay hashtaget.

Az élelmezési világnapról
Magyar kezdeményezésre, október 16-án, az élelmezési világnapon, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 1945-ös alapítására emlékezünk. Szerte a világon események sora igyekszik felhívni a figyelmet az éhezőkre és a táplálkozási problémák egyéb formáitól szenvedőkre, hogy az élelem és az egészséges táplálkozás még nem elérhető mindenki számára. Az élelmezési világnap egy fontos alkalom, hogy tudatosítsuk: képesek vagyunk felszámolni a táplálkozással összefüggő problémákat akár egy emberöltő alatt, így mi lehetünk az a generáció, amely számára az éhezés ismeretlen fogalom. De ezért közösen kell tennünk.