palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Felfedezettjeink 2012

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” címmel pályázatot hirdet a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok számára. A fiatal tehetségeket bemutató pályázatokat 2011. november 30-ig várjuk elektronikus formában.

A pályázó Tehetségpontnak vagy Tehetségsegítő Tanácsnak a tehetséggondozó közösségük által 2010, illetve 2011 folyamán felfedezett, 35 évnél nem idősebb tehetséges fiatalt bemutató pályázati anyagot kell benyújtania. Egy pályázó intézmény legfeljebb három fiatal pályázati anyagát nyújthatja be. Minden egyes fiatal bemutatása önálló pályázatnak számít, ennek megfelelően egy intézmény akár három díjat is elnyerhet.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell

  •  a fiatal tehetség összefüggő szöveges bemutatását maximum egy A4 oldal terjedelemben, doc, rtf vagy txt formátumban.
  • a fiatal tehetség jó minőségű fotóját jpg formátumban, max. 1 MB méretben
  • a kitöltött pályázati adatlapot
  • az érintett fiatal tehetség(ek) aláírt, beszkennelt adatkezelési nyilatkozatát

A nyertes intézmények díjazott tehetségenként 200 ezer Ft jutalomban részesülnek. A nyertes Tehetségpontnak vagy Tehetségsegítő Tanácsnak az elnyert összeget a bemutatott fiatal további szakmai fejlődésére kell fordítania. A Tanács legalább 3, legfeljebb 10 díj átadását tervezi. A pályázaton kiosztható díjak száma a beérkező pályázatok színvonala, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége számára befolyó 1%-os adományok, az „Adj egy Tálentumot!” adománygyűjtő kampányban beérkezett felajánlások és a 2012. évben első alkalommal megrendezendő Tehetségbál szponzori támogatásának függvényében alakul ki.

A díjazott intézmények és Felfedezettjeik bemutatására és a díjak átadására ünnepélyes külsőségek közepette, az Első Tehetségbálon kerül sor 2012. január 21-én Budapesten. A díjazott és a további, a bírálók által magas színvonalúnak ítélt pályázatokat megjelentetjük a honlapunkon, hírlevelünkben is. A díjazott intézményeket és Felfedezettjeiket széles körben bemutatjuk a médiában is. A nyertes intézményekkel a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szerződést köt, amelynek értelmében az elnyert összegből a következő egy év során a nyertes gazdálkodik, azt legjobb belátása szerint a pályázatban megjelölt fiatal(ok) tehetségének kibontakoztatása érdekében használja fel. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács egy év múlva egyoldalas, képes beszámolóban kér tájékoztatást arról, hogy az elnyert összeg milyen módon járult hozzá a díjazottak fejlődéséhez.

Letölthető dokumentumok:
Pályázati adatlap
Adatkezelési hozzájárulás

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton 2011. november 30. éjfélig várjuk a felfedezettjeink@tehetsegpont.hu e-mail címre.

Forrás: http://geniuszportal.hu/