palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fellépési lehetőség előadóművészek számára

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) – a rendszerváltás utáni hazai kultúrafinanszírozás legmeghatározóbb intézménye – idén ünnepli negyedszázados születésnapját. A 25 napos fesztivált lezáró és egyúttal megkoronázó gálaestet 2018. október 17-én a Várkert Bazárban tartjuk, melyre a 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezését várjuk.

Az eltelt 25 év alatt az NKA a kulturális élet valamennyi területén megkerülhetetlen szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról, vagy épp építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről. Az NKA kollégiumait és Bizottságát a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős alkotói képviselik.

Az NKA 25. születésnapját 2018. szeptember 23. és október 17. között 25 év, 25 nap, 25 eseménycímű programsorozatottal ünnepli.

A 25 napos fesztivált lezáró és egyúttal megkoronázó gálaestet 2018. október 17-én a Várkert Bazárban tartjuk, melyre a 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezését várjuk.

A részvételre szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet jelentkezni. (A megvalósítandó produkció leírása nem szükséges.) A fellépők személyéről egy erre a célra létrehívott művészeti tanács dönt, velük egyeztetve alakul majd ki a műsor tartalma és tematikája.

A kiállítást a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft (MANK) bonyolítja le és valósítja meg.

A jelentkezéseket 2018. június 30-ig várjuk a  25ev@alkotomuveszet.hu e-mail címen.