palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hidrogeológiai ismeretterjesztő pályázat egyetemi hallgatóknak

A Tóth-féle modern hidrogeológia megismertetése a nagyközönséggel, az egyetemisták közreműködésével.


Pályázhatnak: valamennyi magyar egyetem hallgatói (MSc és PhD szinten).

Szakmai háttér: a pályázatok megvalósításához a Professzúra honlapján közzétett és a Professzúra céljait kifejező anyagok szabadon felhasználhatók. (További szakirodalom: Tóth, J. 2009: Gravitational Systems of Groundwater Flow – Theory, Evaluation, Utilization. University Press, Cambridge).

1. megpályázható feladat:
„Vidd el a modern hidrogeológia gondolatát az utca emberéhez!”

Jelentkezés feltétele: motivációs levél (milyen alkalomból, hol, milyen motivációval és milyen közönségnek tartana előadást), oktatói ajánlás, CV, az előadás helyszín- és célközönségtervének csatolása. Az előadni kívánt anyag előzetes benyújtása ppt formában (a Professzúra honlapján közzétett ismeretterjesztő előadás anyag felhasználható, az ELTE-n kívüli egyetemekről pályázók egy levélben kérhetik a Professzúra mentor hallgatóinak a segítségét a pályázat benyújtás előtt).
Az előadás helyszínéről, megszervezéséről, reklámozásáról, közönségéről a pályázó gondoskodik (min. 50 fő hallgatóság szükséges).

A pályázó jutalma: 40 eFt.

A pályázó az előadás megvalósítását követően rövid jelentést és fényképes beszámolót készít, vázolja a visszajelzéseket (online értékelő kérdőíven a közönség megírhatja véleményét) és csatolja az előadás jelenléti ívét. Ennek elfogadása estén kapja meg 40 000 Ft-os jutalmát!
Támogatható pályázatok száma: max. 12

Pályázás: folyamatos

2. megpályázható feladat:
„Eredj a rejtőzködő vizek nyomába!”
Készíts 2-3 perces izgalmas rövidfilmet a modern hidrogeológia és a felszín alatti vízáramlások szakszerű, ám a mai fiatalokat is megragadó bemutatására.
Jelentkezés feltétele: motivációs levél (milyen háttérrel, milyen motivációval pályázik, milyen ismeretekkel rendelkezik a modern hidrogeológiát illetően) oktatói ajánlás, rövid CV és az elkészített rövidfilm jeligés benyújtása.
Benyújtási határidő: 2018. július 15.
Eredmény kihirdetése: 2018. október 1.
Pályázat nyereménye: 100 000 eFt jutalom
A győztes kisfilmet a Professzúra honlapján és az interneten is közzé tesszük.

A Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra Alapítvány a magyar hidrogeológia fejlesztésére és a hazai hidrogeológiai oktatás és kutatás, valamint a nemzetközi kapcsolatok erősítésének elősegítésére jött létre (http://tothprofesszura.elte.hu/). Az Alapítvány támogatásával a Professzúra az alábbi pályázatokat hirdeti meg a 2018. évre vonatkozóan, melyeket e-mailben: a hidrogeologia@tothprofesszura.elte.hu címre lehet benyújtani.