palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fémlemez burkolat az építészetben pályázat

mékA Prefa Hungária Kft. és a Magyar Építész Kamara országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a minőségi fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából az alábbi kategóriákban:

  • A. PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult épületek.
  • B. PREFA termék felhasználásával megvalósítható építészeti alkotás tanulmányterve vagy engedélyezési terve.
  • C. Egy tetszőlegesen kiválasztott hazai műemlék épület PREFA termékkel megvalósítható felújítási, korszerűsítési koncepcióterve.


KIÍRÓ

PREFA HUNGÁRIA KFT.
2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Képviselő: Nemere Judit cégvezető
Tel: 0623/511-670

SZAKMAI PARTNER
Magyar Építész Kamara
1088 Budapest
Ötpacsirta u. 2.
Tel.: 061 / 318-2444
E-mail: mek@mek.hu

LEBONYOLÍTÓ

Publicitás Art – Média Kft.
1021 Budapest, Tárogató út 26.
Pályázati kapcsolattartó: Novák István
Tel.: (061) 200-7330
E-mail: novak.istvan@publicitas.hu


A PÁLYÁZAT CÉLJA

A pályázat célja annak bemutatása, hogy

  • a minőségi fémlemez fedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók.
  • a minőségi fémlemez fedés és burkolat esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható.
  • a minőségi fémlemez fedés magas élettartamú és időjárás tűrő.

A KIÍRÁS JELLEGE: Országos, nyilvános és névaláírásos verseny.

A VERSENYEN RÉSZT VEHETNEK

  • építészek
  • építészhallgatók

A PÁLYÁZAT IDŐRENDJE:

A kérdések határideje: 2011. március 7. (A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a lebonyolítónak e-mailben vagy postai úton lehet feltenni.)
A válaszok határideje: 2011 március 11.

Beadási határidő: 2011. április 11.

Bírálat: 2011. április 18.
Eredményhirdetés: 2011. április 22.
Tanulmányút: 2011. május eleje

A PÁLYÁZATOKAT 3 KATEGÓRIÁBAN LEHET BEADNI:

A. PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult épületek.
Beadandó az engedélyezési vagy kiviteli tervdokumentáció, valamint maximum 2 A4 oldal terjedelmű leírás és ennek 10 soros összefoglalója. Nem szükséges a teljes dokumentáció, elegendő egy helyszínrajz, távlati kép, homlokzati rajz esetleg részletrajz vagy ezek másolata, illetve fotók.

B. PREFA termék felhasználásával megvalósítható építészeti alkotás tanulmányterve vagy engedélyezési terve.
Beadandó a terv vagy A3-as kicsinyített másolata valamint maximum 2 A4 oldal terjedelmű leírás és ennek 10 soros összefoglalója. A pályázó jelölje meg, hogy mely PREFA terméket használná a megvalósításhoz.

C. Egy tetszőlegesen kiválasztott hazai műemlék épület PREFA termékkel megvalósítható felújítási, korszerűsítési koncepcióterve.
Beadandó maximum egy látványterv, maximum 2 A4 oldal terjedelmű leírás, maximum egy oldal részletterv A4 formátumban. A pályázó írja le röviden, hogy miért pont az adott műemléket választotta, illetve jelölje meg, hogy mely PREFA terméket használná a megvalósításhoz.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

PÁLYÁZÓI KÉRDÉSEK
A pályázók 2011. március 7-ig küldhetik meg a pályázat tekintetében felmerült kérdéseiket a lebonyolító részére.

DÍJAZÁS
Kategóriánként a 6 legjobb pályamű – azaz összesen maximum 18 pályamű – alkotója két napos, teljes ellátást tartalmazó külföldi tanulmányúton vehet részt 2011 májusában. A tanulmányút teljes költségét a kiíró fedezi. A tanulmányút résztvevői továbbképzési pontot kapnak.

A kategóriák első helyezettjei 50.000.-Ft pénzdíjazásban is részesülnek.

A nyertes pályázókat és alkotásaikat az Építész Közlöny és Műhely kiadványban, valamint a www.mek.hu oldalon is bemutatjuk.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

Dr. Czétényi Piroska okl. építészmérnök, a MÉK Műemléki Tagozat elnöke
Nemere Judit, PREFA Hungária Kft., építőmérnök, cégvezető
Benyó László okl. építészmérnök
Kaszás István okl. építészmérnök
Horváth Sándor, okl. építészmérnök, BME, épületszerkezeti tanszék

A TERVEK BEADÁSA

A pályaműveket a lebonyolító címére (Publicitás Art-Média Kft. 1021 Budapest, Tárogató út 26.) címére kell benyújtani

2011. április 11-én hétfőn 10-16 óra között személyesen, vagy 2011. április 11-én hétfő éjfélig postai úton.

Mindkét beadási formánál a terveket lezárt csomagban kell átadni, illetve feladni. A csomagban illetve a terveken fel kell tüntetni a pályázó(k) nevét, címét és e-mail címét, esetleg mobiltelefonját is.

A nyertes tervek a kiíró tulajdonába kerülnek és azt a kiíró jogosult – a szerzői jogok tiszteletben tartásával, illetve a szerzők nevének mindenkori feltüntetésével – tájékoztatás, reklám, stb. céljára felhasználni.

A nem nyertes pályaművek a lebonyolítónál 2011. május 30-ig munkanapokon és munkaidőben 9-16 óráig átvehetők. Az át nem vett pályamunkák június 1-én megsemmisítésre kerülnek.

Tájékoztatjuk a tisztelt pályázókat, hogy a PREFA termékek és a már elkészült referencia példák megtekinthetők a http://www.prefa.hu honlapon.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ A KIÍRÓRÓL
A Prefa Hungária Kft. a Prefa Aluminiumprodukte GmbH. magyarországi leányvállalataként 2004 – ben kezdte meg tevékenységét, mint az anyacég termékeinek forgalmazója.

A forgalmazott termékek öt csoportba oszthatók:
1. Kiselemes tetőfedő rendszerek.
2. Lemeztekercsek korcolt tetőkhöz, síklemez fedésekhez, homlokzatburkolatokhoz.
3. Ereszcsatorna rendszerek.
4. Homlokzatburkolati rendszerek.
5. Solar – napelem rendszer.

Valamennyi termék széles színválasztékban kapható, kérésre egyedi szín is legyártható. A termékek alapanyaga ötvözött alumínium, a bevonat pedig magas hőmérsékleten beleégetett szín, amely lehetővé teszi a magas élettartamot és időjárás-tűrést. A rendszerek alkalmasak – többek között – a műemlékvédelem alatt álló építmények teljes tető – héjalás és vízelvezetési rendszer – korszerűsítésére, felújítására. Magyarországi referenciáink között található számos szép és igényes épület fémlemezfedése, így például a BME Q Épülete, Mezőkövesd Hotel Zsóri, Thermalbad Zsóri, Sárvár Fürdő épülete, Székesfehérvár Seawing gyártócsarnok, stb.
A lemez esztétikus és könnyű megmunkálása nem szab gátat a tervezői fantáziának, megfelel a mai kor design elvárásainak. A Prefa cégcsoport az elmúlt 60 év során az európai piac meghatározó szereplőjévé vált az alumíniumból készült tetőfedések és homlokzatburkolatok gyártásában, értékesítésében. A több, mint 3000 termékből álló paletta legfőbb jellemzője a megbízható minőség, a kiemelkedő garancia és rendkívüli élettartam.