palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában fotópályázat

A lőkösházi Vásárhely-Bréda Kastély fotópályázatot hirdet „Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában” címmel. Ez a fotópályázat a Bréda Kastély teljes külső és belső felújítása alkalmából kerül meghirdetésre. Célja összegyűjteni az Olaszországban található Palladio által tervezett, valamint a világban található palladieszk épületek fotóit.

A legszínvonalasabb fotók készítői meghívást kapnak a Bréda Kastélyban tartandó ünnepélyes díjátadó rendezvényre, alkotásaikat Palladio és követői munkásságát bemutató albumban, illetve a kastély területén időszaki kiállítás keretében tekinthetők meg.

Határidő: 2012. március 31.

(várható eredményhirdetés: 2012. május)

Kép formátuma: JPEG, max. 8 MB/kép

Darabszám: 1 épületről – külső felvétel és/vagy belső felvétel és/vagy parkfelvétel – beküldendő elvárt mennyiség 3-10 db kép.

Fájl neve: vezetéknév_keresztnév_épület neve_ország neve, vagy művésznév_épület neve_ország neve

A feltöltésnél kérjük, töltsön ki minden adatot: név, e-mail cím, képaláírás.

Feltöltés: www.bredakastely.hu/portal/events/fenykepezogeppelandreapalladionyomaban

Pályázók köre: 18+

A beküldött képeket szakmai zsűri bírálja.

Nyeremények: Díjazásban az első három helyezett részesül, melyből az első helyezett nyereménye 1 db. 2 személyes külföldi városlátogatás „Andrea Palladio nyomában”.

Pályázó hozzájárul, hogy fényképe térítésmentesen kiállításon szerepeljen, publikációban – elektronikus és nyomtatott egyaránt – és a médiában megjelenjen a szerző nevének feltüntetésével.

Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni.

A szerzői jog a fotó készítőjénél marad.

A nevezés díjtalan.

A Bréda Kastély és Andrea Palladio kapcsolata: A Bréda kastély klasszicizáló romantikus (empire) stílusában Palladio munkássága érezhető mind tömegében, mind alaprajzi elrendezésében, mely a vicenzai La Rotonda utánérzése. Vásárhelyi János, az építtető anyósa velencei patríciuslány volt, és köztudott, hogy Palladio Velencében is alkotott (legismertebb műve a San Giorgo Maggiore), valamint ez idő tájt (XVI. század közepe) Vicenza Velence befolyása alatt állt, pontosabban oltalma alá helyezte magát, megvédendő más erős városok szövetségétől (Firenze, Pisa). Így tehát a kastély mintájául valószínűleg egyenesen a vicenzai épület szolgált.