palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fiatal filmrendezők versenye

Mindig is úgy gondoltad, megvan benned az, ami a filmrendezéshez kell? Most megmutathatod! Az EU lehetőséget nyújt fiatal filmrendezőknek, hogy elkészíthessék saját #EUandME rövidfilmjüket.

Az öt nyertes mindegyike 7.500 eurós ösztöndíjban részesül, emellett ötletét egy híres európai filmrendező mentorálásával valósíthatja meg.

Jelentkezési határidő: 2018. Október 31.

Ki vehet részt a versenyben?
A versenyben olyan európai filmesek vehetnek részt, akik valamelyik EU-tagállamban laknak, legalább 18, de legfeljebb 35 évesek, és filmötletüket 2018. október 31-ig beküldik. Pályázni csak egyénileg lehet, csoportos nevezéseket nem fogadunk el.

A pályaművek nevezési határideje:
Rövidfilmed ötletét az online jelentkezési lapon írhatod meg nekünk.

Három dolgot kérünk tőled:

  • A szinopszist angolul, és az EU valamelyik hivatalos nyelvén
  • Egy okostelefonnal készült, a filmet bemutató rövid videóüzenetet angolul, és az EU valamelyik hivatalos nyelvén
  • Egy linket, amely bármilyen, az utóbbi öt évben elkészített rövidfilmedre mutat (a film bármilyen nyelvű lehet)

A filmötleteket a következő öt témakör valamelyikében lehet beküldeni:

  1. Mobilitás
  2. Fenntarthatóság
  3. Szakértelem és vállalkozás
  4. Digitális
  5. Jogok

A pályaművek beküldése előtt olvasd el a verseny nevezési feltételeit: https://europa.eu/euandme/hu/yfc/docs/EUandME_YFC_Terms_and_conditions.pdf.

A zsűri
A zsűri öt európai filmrendezőből áll, akik értékelik a filmötleteket, majd kiválasztják közülük a tíz legjobbat, témakörönként kettőt-kettőt.

A közönségszavazás
A versenyt az a fiatal rendező nyeri, akinek ötlete a 2019. januárjától kezdődő, öt héten át tartó, online közönségszavazáson a legtöbb szavazatot kapja. Az eredményeket itt a verseny weboldalán, valamint az Európai Bizottság közösségi média felületein hirdetjük ki. A közönség minden héten egy adott témakörről dönt: az internetezők a zsűri által kiválasztott két filmötlet közül szavazhatnak a kedvencükre.

Forgasd le a filmedet!
Az öt győztes fejenként 7500 euró díjazásban részesül, hogy előkészíthesse, leforgathassa és megvághassa a rövidfilmjét, amelynek határideje 2019. április 30-a. A győzteseket a zsűriben helyet foglaló híres filmrendezők fogják mentorálni, a film forgatása és vágása során.

Vegyél részt a premieren!
Az öt fiatal filmrendezőt meghívjuk, hogy mutassák be filmjeiket a júniusi nyitóeseményen.

Bővebben a pályázatról: Fiatal filmrendezők versenye