palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Lehetetlen nincs” Rajz- és Kisfilm Pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság meghirdeti Országos Rajz- és Kisfilm Pályázatát „LEHETETLEN NINCS” címmel.

Beküldési határidő: 2018. szeptember 30.

A díjátadó időpontjai:

A megyénként megrendezésre kerülő díjátadók időpontjáról és helyszíneiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A versenyről

A címben megjelölt témában várunk olyan alkotásokat, amelyek a gondozott gyermekek vagy fiatal felnőttek vágyairól, akár már megtörtént eseményekről, megvalósult álmokról szólnak. A képek, ill. videók mesélhetnek olyan értékekről is, mint a kitartás, a bátorság, az önuralom, vagy az akaraterő, amelyek által lehetetlennek tűnő fordulatok is lejátszódhatnak az ember sorsában, kapcsolataiban, hétköznapjaiban.

Kik pályázhatnak?

Gyermekvédelmi szakellátásban élő 5 és 25 év közötti gyermekek és fiatal felnőttek az ország bármely területéről jelentkezhetnek.

Kategóriák (rajz)

 • 5-11 éves korosztály
 • 12-18 éves korosztály
 • 19-25 éves korosztály

Kategóriák (videó)

 1. 10-25 éves korosztály

A pályaművek kritériumai (rajz)

Alkotónként maximum 2 db, szabályos A3-as méretű, kézzel készített festménnyel (olaj, akvarell, akril) vagy grafikával (ceruza-, szén-, kréta-, tollrajz) lehet pályázni, amely a pályázónak a megadott témáról alkotott felfogását, gondolatait, ötleteit fejezik ki.

A pályaművek kritériumai (kisfilm)

Alkotóként legfeljebb 1 db, maximum 2 perces videókkal lehet pályázni. A mov, mp4 vagy avi formátumban elkészült kisfilmek internetes linkjeit a tarsadalmi.kapcsolatok@szgyf.gov.hu e-mail címre várjuk.

Díjazás

A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. Kategóriánként az első három legjobb alkotás — témának való megfelelés, kreativitás, alkotói munka, technika alkalmazása szakmai szempontrendszer alapján — értékes díjakban részesül az alábbiak szerint:

 • rajzpályázat első helyezett: 30.000 Ft (korosztályonként és megyénként),
 • rajzpályázat második helyezett: 20.000 Ft (korosztályonként és megyénként),
 • rajzpályázat harmadik helyezett 10.000 Ft (korosztályonként és megyénként),
 • kisfilm pályázat első helyezett: 30.000 Ft (megyénként),
 • kisfilm pályázat második helyezett: 20.000 Ft (megyénként),
 • kisfilm pályázat harmadik helyezett 10.000 Ft (megyénként) értékben.

A verseny győzteseinek munkái megtekinthetőek lesznek országos médiafelületeken, az Ember Erőforrások Minisztériuma épületében és egyéb időszakos kiállításokon.

A rajzpályázatok beküldésének módja:

A képeket becsomagolva, „Lehetetlen nincs” jeligével felcímkézve, a pályázati adatlap kitöltésével együtt kérjük eljuttatni az SZGYF központi épületébe:

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Társadalmi Kapcsolatok Osztálya
1132 Budapest, Visegrádi utca 49. II/224.

Beküldési határidő: 2018. szeptember 30.

A kisfilm pályázatok beküldésének módja:

A pályázók a mov, mp4 vagy avi formátumban elkészült videók internetes linkjét küldjék el a  tarsadalmi.kapcsolatok@szgyf.gov.hu e-mail címre.

Beküldési határidő: 2018. szeptember 30.

Letölthető dokumentumok

EMMI_SZGYF_Rajzpályázat_2018 v4

Részvételi feltételek:

 • A képeket és a videókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szabadon, szerzői jogok érvényesítése nélkül felhasználhatja.
 • A pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázaton legjobbnak ítélt alkotásokból nyomtatott és digitális anyagok készülhetnek, illetve hogy azok a kiírók honlapján megjelenhetnek.
 • A pályázaton résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a díjátadó rendezvényen képek készüljenek róla, valamint alkotásairól.
 • A pályázó a versenyre való jelentkezéssel – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján – hozzájárulását adja személyes adatainak kezeléséhez a pályázati eljárásban résztvevők számára.
 • Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el.
 • A szerzők a kép(ek), illetve a videó beküldésével tudomásul veszik a pályázati feltételeket.
 • A pályázó felelősséget vállal azért, hogy pályázati anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, vagy egyéb jogait. A zsűri döntése végleges és nem vitatható.
 • Nevezési díj nincs!

További információk:

Gősi Tamás, mb. osztályvezető
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Társadalmi Kapcsolatok Osztálya
1132 Budapest, Visegrádi utca 49. II/224
Tel: +36-(70)-623-0529
gosi.tamas@szgyf.gov.hu