palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Filmes pályázat a 21. Verzió Filmfesztiválra

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 21. kiadása várja a nevezéseket. A Fesztivált idén 2024. november 6-13. között rendezzük meg Budapesten és az ország több városában, valamint november 14. és 24. között online.

Nevezési határidő: 2024. június 30.
Fesztivál dátumok: 2024. november 6-13. a mozikban // 2024. november 14-24. online

A program három versenyszekcióból, valamint további tematikus kategóriákból áll.

A három versenyszekció a következő:

  • Nemzetközi verseny: társadalmi ügyekkel és emberi jogokkal kapcsolatos nemzetközi dokumentumfilmek versenye a világ minden tájáról,
  • Doc Future verseny: nemzetközi diákfilmek és elsőfilmek versenye,
  • Magyar verseny: részben vagy egészben Magyarországon gyártott dokumentumfilmek versenye.

A fesztivál kurátorai fenntartják a jogot, hogy a programba beválogatott filmeket az általuk választott programszekcióban tűzzék műsorra.

A szelekció eredményéről minden nevezőt e-mailben értesítünk 2024. szeptember végéig.

Ha kérdése van a nevezéssel kapcsolatban, az info@verzio.org e-mail címen írhat nekünk.

Tudnivalók a nevezésről:

Nincs nevezési díj.
A megtekintő kópiát online link formájában tegyék elérhetővé a jelen űrlap megfelelő rovatában, és biztosítsák a hozzáférést legalább szeptember végéig!
Kérjük, ügyeljenek a linkek szabad megtekinthetőségére, vagy a helyes jelszó megadására!

 

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A nevezés oldala

A jelen nevezési lap beküldésével Ön:

  • Kijelenti, hogy legjobb tudása szerint a jelen űrlapon megfogalmazott állítások megfelelnek a valóságnak.
  • Kijelenti, hogy a film nem áll peres eljárás alatt és nem fenyegeti jogi eljárás.
  • Kijelenti, hogy megfelelő joggal rendelkezik a film nevezésére és képviselésére a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon.
  • Kijelenti és szavatolja, hogy a benevezett pályamű más természetes vagy jogi személy szellemi alkotáshoz fűződő jogát nem sérti, továbbá a pályamű elkészítéséhez esetlegesen felhasznált idegen alkotás jogosultjától a felhasználáshoz szükséges hozzájárulást megszerezte.
  • Kijelenti és szavatolja, hogy a beadott pályamű harmadik személy, vagy szervezet személyhez fűződő jogait (ideértve többek között jó hírnevét, képmását, hangfelvételhez fűződő jogát), vagy más személy vagy szervezet védjegyét, szabadalmát, üzleti titkát nem sérti és más személynek nincs olyan joga, amely a pályamű benyújtását, közzétételét korlátozná vagy kizárná.
  • Kijelenti és szavatolja, hogy a pályamű nem sérti a gazdasági reklámtevékenység alapvető szabályairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény, valamint a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény és a vonatkozó egyéb jogszabályok előírásait.
  • Felhatalmazza a Fesztivált, hogy a benevezett kép-és hanganyag trailerét és max. 1 perces részletét promóciós célokra felhasználja.