palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A tartósan álláskeresők komplex felmérésének és fejlesztésének támogatásával kiegészülő munkakipróbálási pilot program pályázat

Pályázat vissza nem térítendő támogatásra azon munkáltatók számára, akik biztosítják a munkakipróbálás lehetőségét legalább 5 fő súlyosan hátrányos helyzetű munkavállaló részére. Pályázati azonosító: TARTÓS/2024

A program célja egyrészről a vállalkozások munkaerőigényének kielégítése a hazai munkaerő-kínálat bővítése révén, részükre segítségnyújtás a megfelelő munkaerő kiválasztásában, másrészről a tartósan álláskereső egyén három hónapos munkakipróbálási időszak végén hosszú távon történő elhelyezkedése annál a vállalkozásnál, ahol a munkakipróbálás lehetőségét biztosították számára, vagy más nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatónál.

A program keretében vissza nem térítendő támogatás nyújtható annak a munkáltatónak, aki a munkakipróbálás lehetőségét legalább 5 fő súlyosan hátrányos helyzetű munkavállaló részére biztosítja.

A program keretében az alábbi támogatások kizárólag az általános csoportmentességi rendelet szerint a hátrányos helyzetű munkavállalók segítésének költségeit ellentételező támogatásként nyújthatóak:

  • Munkaerő felmérésében és fejlesztésében közreműködő szakemberek bérköltségének támogatása,
  • Munkában maradást segítő szakemberek (mentorok) bérköltségének támogatása.

A program keretében a hátrányos helyzetű munkavállaló bértámogatása a támogatási időszakot követő további foglalkoztatása esetén kizárólag az általános csoportmentességi rendelet szerint a hátrányos helyzetű munkavállalók felvételéhez bértámogatás formájában nyújtott támogatásként nyújtható.

A program keretében az alábbi költségek kerülhetnek támogatásra:

A projekt időtartama a munkáltató tekintetében két részből tevődik össze:

  • a munkakipróbálás időszaka (legfeljebb 3 hónap), és
  • a további foglalkoztatás időszaka (legfeljebb 6 hónap).

A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállaló a munkakipróbálás (3 hónap) és a további foglalkoztatás időszakán (6 hónap) túl további 3 hónap időtartamra munkában maradást ösztönző juttatásban részesülhet.

A projekt megvalósítását a pályázat benyújtását követő napon a támogatást igénylő saját felelősségére megkezdheti, de a projekt megkezdése nincs befolyással a pályázat értékelésére és nem jelent előnyt annak elbírálása során, továbbá nem garantálja az igényelt támogatás elnyerését. A támogatás oda nem ítélése, vagy csökkentett mértékben való odaítélése esetén a támogatást igénylő kártérítési igénnyel nem élhet.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Pályázati dokumentáció

Pályázatírással kapcsolatos információkkal kapcsolatban töltse ki az alábbi űrlapot!

A projekt megvalósításának legkésőbbi kezdő időpontja 2024. november 1. napja lehet.

A projekt megvalósításának végső határideje 2025. július 31.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. szeptember 30.

Az érdeklődők kérdéseiket a tartos@ofa.hu címen tehetik fel.
Pályázat weboldala: A tartósan álláskeresők komplex felmérésének és fejlesztésének támogatásával kiegészülő munkakipróbálási pilot program