palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Filmnovella és forgatókönyvíró pályázat

bálint ágnes pályázatAz Objektív Filmstúdió  keretein belül működő Gyermek- és Ifjúsági filmeket, TV műsorokat készítő Bálint Ágnes Műhely meghívásos filmnovella és forgatókönyvíró pályázatot ír ki gyermek- és ifjúsági filmek készítésére.  Kísérletet szeretnénk tenni színvonalas, műfajilag változatos, a családok számára vonzó film-forgatókönyvek elkészítésére a magyar irodalom kiemelkedő alkotói, fiatal, tehetséges írók – és természetesen rendezők bevonásával. A kész forgatókönyveket nem kívánjuk kisajátítani, legyártásuk a különböző filmkészítő cégek feladata maradhat.

A pályázaton részt vevő  írótól az első fordulóban olyan eredeti, legalább 20 (de legfeljebb 30) oldalas filmnovellát várunk, amely korábban nem jelent meg a nyilvánosság számára, tartalmazza az elkészítendő film minden fontosabb jellemzőjét, műfaját (zenés, prózai, animációs, stb.), stílusát, és amely:

az író megítélése szerint

  1. a gyermek- illetve ifjúsági közönség, a családok érdeklődésére számít,
  2. jó szereplehetőséget kínál kiváló és népszerű magyar színészek számára,
  3. a mai anyagi és technikai körülmények között Magyarországon legyárthatóak, költségük lehetőleg egy átlagos magyar film költségét ne lépje túl.

A megfilmesítésnél nagyobb esélyük lehet azoknak a témáknak, amelyek a mi világunkról szólnak, tükrözik jelenünket, azt a világot, amelyben élünk és amelyet konokul megpróbálunk megjavítani.

A pályázatra beadott írásokat a Bálint Ágnes Műhely nyomtatásban, könyv alakban is megjelentetheti.

A pályázatra meghívott írók a fenti feltételek teljesítése esetén 200.000.- azaz kétszázezer forint díjazásban részesülnek, mely egyben opciós jogot biztosít a pályamű megfilmesítésére.

A pályaművek közül a legjobbakból forgatókönyvet rendelünk.

Célunk, hogy az íróval való egyetértésben minél előbb bekapcsoljunk a munkába olyan rendezőt, aki vállalja, hogy a forgatókönyv végső változatának megszületését követően a filmet megrendezi.

A pályázat beadási határideje: 2010. szeptember 27.

A pályázat nyitott, a fenti határidőig a pályázat feltételeinek betartásával a meghívott írókon kívül bárki csatlakozhat. Az így beadott pályázatok akkor kerülnek díjazásra, ha a Műhely az írásműből filmforgatókönyvet kíván íratni.

Bővebb információ: http://www.takacsvera.hu/balintagnesmuhely.html

Forrás: http://www.takacsvera.hu/