palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

2010. Európai Év Újságírója díj-Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem

kuzdelem-a-szegenyseg-ellen-2010 pályázat„A 2010. Európai Év Újságírója” díjat az Európai Bizottság annak érdekében hozta létre, hogy támogassa és elismerje azokat az újságírókat, akik munkájukkal hozzájárulnak a szegénység és a társadalmi kirekesztés iránti figyelem felkeltéséhez, és a jelenségek jobb megértéséhez. A versenyben minden olyan, a nyomtatott, az online és az audiovizuális sajtót képviselő újságíró részt vehet, aki az Európai Unióban a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémájával kapcsolatosan készített cikkeket, illetve riportokat az írott, illetve az audiovizuális média számára. A cikkek, illetve riportok esetében előfeltétel, hogy azoknak 2009. október 1. és 2010. augusztus 31. között kell(ett) megjelenniük, illetve adásba kerülniük a 27 EU-tagállam, Izland vagy Norvégia közül valamelyik ország bármely médiumában.

„A 2010. Európai Év Újságírója” díj célkitűzései a következők:

  • Az újságírói kiválóság elismerése a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémájának bemutatásában
  • A 2010. európai év kampányával kapcsolatos ismeretek terjesztése a 27 EU-tagállam, Izland és Norvégia médiumainak képviselői körében
  • A szegénység és a társadalmi kirekesztés, továbbá ezek okai és lehetséges megoldásai jobb megértésének támogatása

Sikerült felkeltenünk az érdeklődését?
Kérjük, töltse ki az online űrlapot, és töltse fel munkáját.
A végső feltöltési határidő 2010. augusztus 31. A határidő alól mentesség nem adható, és az nem hosszabbítható meg.

Kérjük, a nevezést megelőzően olvassa el a részvételi feltételeket. A nevezés ingyenes.

Díjak: A feltöltött munkákat először nemzeti szinten értékelik. Minden egyes kategóriából (nyomtatott/online és audiovizuális) egy-egy nemzeti győztes automatikusan bekerül az európai versenybe, ahol az egyes kategóriákban három-három győztest választanak ki, és ezek első, második vagy harmadik helyezésben részesülnek.

Nemzeti díjak: Az európai versenyben az első helyezett 4 500 EUR, a második 3 000 EUR, a harmadik pedig 2 000 EUR összegű (vagy ennek megfelelő) díjban részesül.

Európai díjak: Az európai versenyben az első helyezett 4 500 EUR, a második 3 000 EUR, a harmadik pedig 2 000 EUR összegű (vagy ennek megfelelő) díjban részesül.

Kapcsolat

Kapcsolat a sajtó képviselői számára, illetve gyakorlati kérdésekben:
Nyomtatott és online anyagok: 2010againstpoverty@ketchumpleon.com
Audiovizuális anyagok: 2010againstpoverty@mostra.com
Web: http://www.2010againstpoverty.eu/journalistaward/index/?langid=hu

Forrás: http://www.2010againstpoverty.eu/?langid=hu