palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Filmpályázat az okos energiáról

Az IBM Magyarország az EDF DÉMÁSZ közös játékot indít Egy perc feszültség címmel az okos energia népszerűsítésére. Fogj egy kézikamerát, fényképezőt vagy mobiltelefont, és forgass egyperces reklámfilmet az okos energiáról. Érvelj szellemesen az ésszerű energia-felhasználás mellett!

A forma: legfeljebb egy perc terjedelmű, kézikamerával, digitális fényképezővel vagy telefonnal készített kisfilm.

A szlogent, a stílust és a továbbiakat rád bízzuk, most Te vagy a rendező! Légy rövid, hatásos és mozgósító erejű, kísérletezz bátran! A castingba sem szólunk bele, a filmben színészi ambíciókat dédelgető családtagok, statisztálást csokiért vállaló barátok, kameraérzékeny macskák is szerepet kaphatnak.

Regisztrálj az egypercfeszultseg@edf.hu e-mailcímen, de előtte olvasd el a jelentkezés feltételeit és a versenykiírást!
http://www.facebook.com/IBMMagyarorszag/app_102500043128853

Kik jelentkezhetnek?

Pályázni 2 korcsoportban lehet: 14-18 és 19-28 év közötti versenyzőket várunk. A versenyre jelentkezhetnek a magyar középfokú és felsőfokú oktatási intézmények diákjai, mindazon 14-28 éves (betöltött korú) magyar állampolgárok, akik a pályázat időtartama alatt Magyarországon középfokú tanulmányaikat végzik, vagy hallgatói jogviszonyban állnak egy magyar felsőoktatási intézménnyel. A versenyen egyaránt indulhatnak magányos alkotók vagy maximum 4 főből álló csapatok. Egy jelentkező vagy csapat legfeljebb egy reklámmal nevezhet.

Hogyan lehet jelentkezni?

A versenyre regisztrálni az egypercfeszultseg@edf.hu e-mail címen lehet, a következő adatok megadásával: név, életkor, lakóhely, iskola/intézmény neve, mobiltelefonszám, diákigazolványszám és a beküldött alkotás címe.

Csapatok esetében minden csapattagnak meg kell felelnie a kritériumoknak és minden tag adatait el kell küldeni a jelentkezéshez. Kérjük a csapatokat, hogy maguk közül jelöljenek ki egy kapcsolattartó személyt is. Amennyiben a csapatjátékosok között korcsoportbeli átfedés van, akkor automatikusan az idősebb korosztály között kerülnek értékelésre a beadott pályaművek.

Mit kell beküldeni?

A pályázatra legfeljebb 1 perc hosszúságú, videó formátumú filmeket várunk (3g2, 3gp, 3gpp, asf, avi, dat, flv, m4v, mkv, mod, mov, mp4, mpe, mpeg, mpeg4, mpg, nsv, ogm, ogv, qt, tod, vob, wmv). Tisztában vagyunk vele, hogy nem állnak a versenyzők rendelkezésére professzionális eszközök. A pályázaton való részvételhez elegendő technikai hátteret adnak az okostelefonok, kézikamerák, digitális fényképezőgépek és a könnyen hozzáférhető editáló-programok.

Beküldés módja:

Feltöltés az alábbi linken vagy postai úton, CD-n, DVD-n. Ne felejtsétek el ráírni a borítékra a film címét, és a pályázat nevét: „Egy perc feszültség” Filmpályázat.
Cím: IBM Magyarországi Kft., 1117 Budapest, Neumann J. u. 1.

Mik az értékelés szempontjai?

Elsődleges értékelési szempontunk az ötlet eredetisége, végiggondoltsága és a reklámfilmes elemek kreatív kezelése lesz. A megvalósítás technikai minősége tekintetében reális elvárásokkal élünk. Azokat a filmeket jutalmazzuk, amelyek a társadalmi célú reklám formanyelvét és eszközeit leghatásosabban használják, és a legmeggyőzőbben érvelnek az okos energiafelhasználás, az ésszerű áramfogyasztás mellett. Segítségül néhány témajavaslat:

  • Energiafogyasztás okosan, a Föld védelmében – környezetvédelem
  • Áramfogyasztás ellenőrzése az otthonokban – anyagi megfontolások a háztartások szintjén
  • Cégek, vállalatok, intézmények, kormányok – az okos energiafelhasználás globális perspektívái
  • Okos energiafelhasználás és a következő generációk lehetőségei
  • Okos mérés és okos technológiák

A zsűri döntése szubjektív, nem fellebbezhető.

Nyeremények:

A zsűri mindkét korosztályban a legjobbnak ítélt 3 videó készítőit díjazza. A nyereményekről itt olvashatsz.

Ezen kívül különdíjat ajánlunk fel a Facebookon legtöbbet lájkolt videó beküldőjének. Aki tehát sikeresen mozgósítja barátait, ismerőseit, és alkotását kedveli a közönség, külön jutalomban részesül.

Hálásak vagyunk a verseny hírének terjesztéséért is, ezért a megosztók között ajándékot sorsolunk. Ha szeretnél részt venni a játékban, kérlek, lájkold az EDF Hungária és az IBM Magyarország oldalát, és legalább egyszer publikusan (nyilvános módon) oszd meg ezt a pályázati kiírást vagy a versenyt beharangozó posztot.

Határidő:

A verseny pályázati időszaka: 2012. október 3. – november 12.
Ezt kérlek vegyétek komolyan, a november 12. napja után beérkezett munkákat nem tudjuk értékelni. A zsűri november 23-ig választja ki a díjazott alkotásokat. A díjátadó időpontjáról és helyéről később tájékoztatunk benneteket, itt a Facebookon.

Kapcsolat:

Ha kérdésetek van, keressetek minket a Facebookon vagy egypercfeszultseg@edf.hu e-mail címen vagy a 06-1-312-7289-es telefonszámon.

A részletekért és a nyereményekért kattints a linkre!