palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Finanszírozási pályázat HIV fertőzöttek támogatására kidolgozott projektekre

A ViiV Healthcare Positive Action Europe támogatási programja, olyan projektek megvalósítására nyújt finanszírozási lehetőséget, amelyek a HIV fertőzött betegek, különös figyelemmel a marginalizált és sérülékeny csoportok problémáinak helyi szintű megoldására törekszenek.

A program címe: Positive Action Europe Grants 2017 – Supporting People Impacted by HIV in Europe

A pályázatok beadási határideje: 2017. január 31.

ViiV Healthcare Positive Action Europe olyan programszervezetek számára írt ki támogatói programot (2017 Grants Scheme), akik a HIV fertőzött emberek életfeltételeinek, társadalmi elfogadottságával, életkörülményeik megkönnyítésével foglalkoznak.

A Positive Action Europe program célja, hogy ezekhez a közösségi alapú projektekhez, amelyek a legmarginalizáltabb helyzetű és legsérülékenyebb csoportokhoz is elnek nyújt  támogatást. A program a célzott megközelítés azonosítása és a HIV-vel kapcsolatos kérdések a helyi szintű projektek támogatása, amelyek kifejezetten kezelni a járművezetők a HIV az adott régióban.

A pozitív cselekvési program egy rendkívül fontos kezdeményezés, amelynek célja, hogy elleni küzdelem a megbélyegzés és diszkrimináció különösen a helyi szinten, ahol az etnikai, földrajzi vagy társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek érinti azokat a HIV-vel a legjobban.

Támogatás mértéke:  max. 25 000 EUR.

Jogosultsági kritériumok: támogatásban olyan, helyi közösségek és helyi közösségi programok részesülnek, amelyek

  • Elősegítik vizsgálatokat a HIV fertőzések korai diagnózisában
  • Támogatják HIV betegséggel kapcsolatos információáramlást
  • a HIV fertőzött betegek megbélyegzése és diszkrimináció ellen irányulnak
  • Támogatják PLHIV-et
  • Támogatják az oktatást…stb.

Pályázatok beküldése: online jelentkezési űrlap

Támogatható országok: Albánia és Koszovó, Ausztria, Belgium, Bosznia és Herzgovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Málta , Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság.

Bővebb információ: Finanszírozási pályázat HIV fertőzöttek támogatására kidolgozott projektekre