palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Főállású közösségszervezők kerestetnek

Az OSIFE vezetésével egy éves (+felkészítési idő) közösségszervező program indul, amely (következő) áttörést hozhat a hazai szakmai építkezésben. A program keretei között 10.000 főnél nagyobb városok közösségei és szervezői pályázhatnak szakmai felkészítésre és utánkövetésre, illetve a közösségszervező 12 havi bérére.

Az Open Society Initiative for Europe (OSIFE) Magyar Programja elsősorban civil szervezeteknek nyújt pályázati úton támogatást, erősítendő a civil szektor érdekérvényesítő, a központi és helyi intézményeket ellenőrző és közösségerősítő funkcióját.

A Program pályázati felhívása a társadalmi önszerveződést, a helyi közösségek érdekérvényesítését kívánja erősíteni. Azoknak a közösségszervezési programoknak a pályázatát várjuk, amelyek közösségi válaszokat kínálnak a helyi társadalmi és gazdasági folyamatok kihívásaira, aktív figyelemmel kísérik, ellenőrzik a helyi intézmények munkáját, biztosítják azok civil kontrollját. Azok a programok kapnak támogatást, amelyek látható és a helyi közösség számára érezhető módon segítik a helyi nyilvánosság megerősödését, a közösségi érdekérvényesítést. Ellenőrzik a helyi intézmények (pl. oktatási, egészségügyi) működését, a helyi adók felhasználását, a közbeszerzési eljárások tisztességét annak érdekében, hogy megteremtsék a döntéshozatalban való hatékony egyéni és csoportos részvétel lehetőségét, átláthatóvá és elszámoltathatóvá tegyék a helyi döntéshozók, intézmények tevékenységét.

osife

A felhívásra magyarországi, 10,000 főnél nagyobb városban működő civil szervezetek, önszerveződő informális csoportok jelentkezhetnek. A pályázat keretében olyan szervezetek, csoportok jelentkezését várják, melyek már rendelkeznek tapasztalattal, eredményekkel a társadalmi önszerveződés erősítésének területén. A pályázóknak be kell mutatniuk azt a helyi problémát, problémakört, amelyre megoldást keresnek, és elképzeléseiket, miként tudnak hatékonyan fellépni a problémák megoldása érdekében.

A szervezeteknek, csoportoknak nyújtott támogatás keretében, a kiválasztott 10-15 közösségszervezési program irányítójának az OSIFE biztosítja a képzési költségeket és 1 éves időtartamra a magyar átlagfizetésnek megfelelő személyi költségeit.

 A pályázatok leadásának határideje: 2015. február 25.

További információ és adatlap kérése: kozossegszervezes@opensocietyfoundations.org

LINK: OSIFE