palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Főkert motívumkereső expedíció

Budapesti vízkészletek felkutatására hív minden kedves érdeklődőt a parkokba a FŐKERT Nonprofit Zrt. No, nem a valódi forrásokat, tavakat vagy felszínalatti vizeket kell megkeresniük a vállalkozó szelleműeknek, hanem sok-sok virágot, amivel a víznek, mint elemnek a természetben való előfordulását, felhasználási módját, formavilágát jelenítik meg.

2013 az ENSZ felhívására a Vízügyi együttműködés Éve azzal a céllal, hogy ismételten felhívja a világ figyelmét a környezetszennyezésre, a vízkészletek pazarló felhasználására és a természeti erőforrások kimerülésére.

Az immár hagyományosnak tekinthető nyári programot idén is meghirdetjük, azonban az idei évben újítást vezetettünk be. A versenyben résztvevők betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé és megnézhetik az eredeti virágágy tervrajzokat, melyek elérhetőek itt a www.fokert.hu weboldalon. A tervrajzokkal és a helyszínekkel történő ismerkedés után a résztvevőknek nincs más feladatuk csak az, hogy a tervrajzokat a megfelelő helyszínnel összepárosítsák, s az általuk helyesnek ítélt párokat a marketing@fokert.hu e-mail címre megküldjék.

Mindenkit arra bíztatunk, akinek kedve van megmozgatnia magát, jóleső felfedező sétára indulni a budapesti parkokban, keresse fel a megadott helyszíneket és kutassa a tervrajzon látott motívumokat. A legtöbb helyes párosítást beküldőket ajándékkal jutalmazzuk!

Beküldési határidő: 2013. augusztus 15.

Helyszínek:

I. kerület – Szent György tér; Erzsébet királyné szobra
II. kerület – Bem József tér;
V. kerület – Széchenyi tér, Deák Ferenc tér, József Nádor tér;
VIII. kerület – Múzeum kert;
IX. kerület – Boráros tér
XI. kerület – Gellért-hegy tetővirágágyás, Erzsébet híd-Budai hídfő – terelő sziget,
XII. kerület – Kongresszusi központ, Városmajor – Beethoven szobor
XIII. kerület – Margitsziget – Casino virágágy, Szent István park;
XIV. kerület – Szépművészeti Múzeum; Városliget – Regnum Marianum emlékmű

A tervrajzok az aktualitások menüpont alatt tölthetőek le.

Forrás: http://www.fokert.hu/