palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fókuszál az ifjúság-fotópályázat

jszm fotópályázatA nyári szünidejüket töltő általános-, közép- vagy felsőfokú oktatási intézményekben tanuló  fiatalokat célozza meg az az ifjúsági fotópályázat, amelyet közösen hirdetett meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009.július 15 – augusztus 7. között. A pályázaton számos nyeremény vár gazdára – értékes fényképezőgépek, MP4-es lejátszók, vásárlási utalványok, ajándékcsomagok. A pályázat kiírói még egy hétig várják a jelentkezéseket!

Ha 10-25 év közötti, fényképezni szerető Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő fiatal vagy, akkor pont neked szól a „Fókuszál az Ifjúság!” elnevezésű fotópályázat, melyet közösen hirdetett meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009.július 15 – augusztus 7. között !

A felhívás célja:
az általános- felső- és középfokú oktatási intézményekben tanuló fiatalok megszólítása annak érdekében, hogy a hagyományostól eltérő módon – fényképen keresztül – bemutathassák egyéni látásmódjukat, érvényre juttathassák kreativitásukat és tehetségüket egy meghatározott, ám tág határok között mozgó témában: „mit tudok vagy mit akarok megmutatni egy kattintással?”.
A pályázat további célja a fiatal korosztály bevonása annak kommunikálásába, hogyan látják saját életüket, hogyan gondolkodnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő fiatalok. Miért szeretnek vagy nem szeretnek itt élni az Alföld közepén? Hogyan vélekednek olyan dolgokról, amelyek bármelyik más európai állampolgárt is foglalkoztatnak?

A pályázatban nincsenek fotó témák megadva – mindenki láttassa azt, amit láttatni szeretne!

Pályázati feltételek

 • a pályázatban részt vehet minden, Jász-Nagykun-Szolnok megyei, Szolnok városi lakóhellyel (állandó vagy ideiglenes) rendelkező általános, közép, vagy felsőfokú oktatási intézményben tanuló 10-25 év közötti fiatal (a pályázat megjelenésekor a 10. életévét betöltött, de a 26. életévét a pályázat beadásáig be nem betöltött)
 • Két korosztályban lehet pályázni:
  • 10 -18 év közötti és
  • 19 – 25 éves közötti tanuló.
 • Egy pályázó maximum 3 fotót nyújthat be,
 • A fotóknak (beazonosítható módon, ld. jelentkezési lap) Jász-Nagykun-Szolnok megyében kell készülnie, a fotóhoz egy címet és egy rövid (maximum 10 mondatos) szöveges leírást is mellékelni kell,
 • A pályázatokat 2009. július 15 – augusztus 7. (postára adás utolsó napja) között lehet benyújtani CD-n.
 • A pályázathoz csatolni kell a pályázati felhíváshoz mellékelt jelentkezési lapot.


Egyéb információ

 • A beérkezett pályaműveket szakértőkből álló zsűri bírálja el, a nyertesek 2009. augusztus 14-ig értesítést kapnak.
 • Mindkét korosztály I- V. helyezettje értékes nyereményben részesül:
  • A két kategória I. helyezettjei értékes digitális fényképezőgépet nyernek,
  • A II – V. helyezettek további értékes nyereményeket kapnak
 • A pályamunkákból kiállítás nyílik a Megyeházán az eredményhirdetés napján.

A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető Galó Anita kabinetvezetőtől az 56/505-226 30/383-1885 telefonon és a galo.anita@jnszm.hu címen, valamint Dr. Hanga Valéria megyei PR és sajtóreferenstől az 56/505-309-es, 30/303-6272 telefonszámokon vagy a Hanga.Valeria@jnszm.hu e-mail címen.

Pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthetőpályázati felhívás és jelentkezési lap

Forrás: http://www.jnszm.hu/