palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XV. Alföldi Fotószalon-fotópályázat

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör 2009. október 23-tól november 30-ig megrendezi a XV. ALFÖLDI FOTÓSZALONT /XXIX. DÉL-ALFÖLDI FOTÓSZALONT/
A kiállítás célja: Bemutatni az Alföldön élı fotósok legfrissebb alkotásait.

Pályázati feltételek:

  • A pályázaton részt vehet minden Alföldön, az ország Dunától keletre lévő területén, (kivéve az Észak-Magyarországrégiót) élő és dolgozó amatőr és hivatásos fotós, olyan képekkel, melyek még nem szerepeltek az Alföldi Fotószalonon, illetve 3 évesnél nem idősebbek.
  • Az Év Fotográfusa kiállítási rendszerben (Pannónia Fotószalon -Pannónia Diaszalon-, Észak-Magyarországi Fotószalon, Alföldi Fotószalon) egy szerző csak egy területi pályázaton szerepelhet.
  • A beküldendő képek témája kötetlen. Beküldhető max. 5 db fekete-fehér vagy színes fotó, 1 példányos nevezési lappal. A kiállításra csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott fotókat lehet beküldeni, melyek a 2 mm-es vastagságot nem haladják meg az üvegek közötti elhelyezés miatt.
  • A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatban lévő képek darabszámával együtt sem léphetőát a kategóriánkénti max. darabszám. (Azaz 5 képnél többet nem lehet beküldeni!)
  • A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotók neve, névre utaló jelzés és a kép címe. A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.
  • A képeket postai visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk.
  • A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után, másodbemutatókra díjtalanul az alföldi városok és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.
  • A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen a kiállítás megnyitója után lehet átvenni. A beküldött és kiállított képek várható visszaküldési ideje a másodbemutatók számától függően 2010. február 28.
  • Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek zsűrizésre.
  • A kiállítási anyag képeit 350×500 pixel méretben elhelyezzük a www.szentesinfo.hu/mozaik/2009/alfoldifotoszalon oldalon, a Szentesi Fotókör weboldalán, ugyanekkor a pályázati kiírás a nevezési lappal is innen tölthető le. Kérjük, hogy az email címüket a fotósok írják fel a nevezési lapra, mert a kiállításon elfogadott képeket 13×18 cm méretben és300 dpi felbontásban, digitális formában elkérjük a jobb minıségű katalógus elkészítéséhez.

Nevezési díj: 1.000,- Ft, melyet a katalógus elkészítésére fordítunk (minden pályázó kap a kiállítási katalógusból).
Számlaszám : Raiffeisen Bank Rt. 12066007-00372800-02500001 (kérjük a csekk másolatát elküldeni)
Díjazás: I., II., III. díj egyedi bronz plakett, MAFOSZ plakett, továbbá 5 különdíj oklevéllel.
Zsűri tagjai: Balla András, Baricz Katalin, Vékás Magdolna fotóművészek

Kiállítási naptár:
Beérkezési határidő: 2009. szeptember 30.

Zsűrizés: 2009. október 5-11 között.
Értesítés a zsűrizésről: 2009. október 15. Kiállítás megnyitó: 2009. október 23 15.00 óra.
Kiállítás utolsó napja: 2009. november 30. Visszaküldési határidő: 2010. február 28. (kiállításfüggő)

Beküldési cím és a kiállítás helye: Szentesi Mővelődési Központ, 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.
Tel.: 63/ 314-211 Ügyintéző: Deák Zsuzsanna kultura@szentes.hu
☺Minden pályázónak eredményes munkát kíván a Szentesi Fotókör!

Letölthető dokumentum: pályázati kiírás és jelentkezési lap

Forrás: www.szentesinfo.hu/mozaik/2009/alfoldifotoszalon