palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotók és a Hunyadi tér!

hunyadi tér pályázatRendezzünk kiállítást közösen! Küldje be a Hunyadi térhez kapcsolódó fotóit, történeteit! Tudja-e Ön, hogy az úgynevezett “kofavillamos” nyitott kocsikkal járt, a Margit híd budai hídfőjétől indult, a hatos vonalán haladt, majd a Szófia utcában lefordult a piac irányába? És azt tudja-e, hogy a tér túloldalán a házak oldalába vert vaskarikákhoz voltak kikötve a lovak piacidőben, melyekkel hajnalonta, lovaskocsival is érkeztek a kofák a piacra? A helybeli gyerekek vigyáztak rájuk és etették őket délelőttönként…

A Hunyadi tér, az 1896-ban átadott piaccsarnok és a ma is virágzó szabadtéri piac Budapest belvárosának különleges adottságú részei, eredeti funkciójukban való megőrzésük közös ügyünk. A Kincsünk a Piac – Hunyadi tér csoport ezúttal egy olyan kiállítást tervez, amely a környék lakóinak és a piaci árusok segítségével, az ő emlékeiken, régi és mai fotókon, személyes történeteken keresztül mutatja meg a Hunyadi tér és a piac fontosságát az ittlakók, a vásárlók számára.

Várjuk fényképeiket, történeteiket, személyes emlékeiket
a csarnokról, a szabadtéri piacról és a Hunyadi térről. Kérjük ezeket nevük és elérhetőségük feltüntetésével juttassák el a Kincsünk a Piac – Hunyadi tér csoportnak, postacim: Dan Antikváriuma, Budapest 1067, Csengery u. 48., ugyanitt személyesen is leadhatóak a küldemények.

A régi fotókat digitalizáljuk, az eredetiket visszajuttatjuk.

Beküldési határidő: 2010. november 20.

A beküldők között piaci finomságokkal megtöltött KAP-HT-os bevásárlótáskákat sorsolunk ki. A kiállítást 2011 kora tavaszán nyitjuk meg.

Kapcsolat: hunyaditer@gmail.com.

A Kincsünk a Piac-Hunyadi tér lakossági csoport az őstermelők munkáját, a piacot mint környezettudatos élelmiszerbeszerzési forrást népszerűsíti. Fontosnak tartja a helyi közügyekben való részvételt, a polgári aktivitást.

Forrás: http://lmv.hu/