palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat – 60 éves a Tchibo

logo1A rendezők célja olyan kultúrtörténeti anyag kiállítása, amely a kávé eredetétől, termesztésétől, az ültetvények művelésétől, az ipari feldolgozásig mutatja be az ágazatot. A fényképen, mint népszerű médiumon ábrázolja azt az életérzést, amelyet a gőzölgő, aromás ital fogyasztása nyújt és kifejezi az élményt, amit a hagyományos és új szokásoknak megfelelő tálalás és felszolgálás eredményez. Élményszerű, a fotóművészet kifejezőeszközeit is felhasználó alkotások készítésére ösztönzik a pályázókat a szervezők.

A pályázaton életkortól, foglakozástól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, de csak eddig sehol nem publikált fotókkal. A képkészítés módja szabadon választott. Minden pályázótól 5 db kép elektronikus úton történő elküldését várjuk. A képeket külön-külön kérjük jpeg – 72 dpi, 800×600 pixel formában a fotopalyazat@tchibo.hu címre küldeni.

File-névként az alkotó családi neve összevontan a keresztnévvel, külön szóban az alkotás/sorozat címe szerepeljen, például „KovácsJános kávéház3″. A pályamunkák lehetnek egyedi felvételek, és képsorozatok is. Egy-egy sorozat maximum 8 felvételből állhat, amely a jellemző tevékenység – feldolgozás, pörkölés, kávéfőzés, felszolgálás, kávézási szokások folyamatát mutatja be. A sorozatok megbonthatóságáról a nevezési lapon kell nyilatkozni.

A cél: a képek közvetítsék, hogy a Tchibo a kávézás szakértője, valamint hogy megismerhessük a kávétermő területeket, a feldolgozás technológiáját éppúgy, mint a közösségi élményt, a kávézás élvezetét is.

A Pályázó a képek felhasználási jogát – térben és időben való korlátozás nélkül átadja a Tchibónak. A Pályázók tudomásul veszik, hogy a Tchibo saját promóciós anyagaiban, az évforduló alkalmával egyéb helyszíneken rendezett bemutatókon ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja azokat. A legjobb alkotásokat CD-n népszerűsítik, amelyből az alkotók részére is biztosítanak egy példányt. A Pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a fotókkal kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősség őt terheli.

Háromtagú zsűri választja ki a nyerteseket, illetve azt a 20 alkotót, akinek munkájából kiállítást rendezünk. A kiállítási anyagok előhívását a Tchibo vállalja. A kiállításra bejutott Pályázótól CD-n bekéri 300 dpi felbontásban, jpeg formátumban, 3000×2000 pixelben a pályamunkát. A Pályázó tudomásul veszi, hogy a szakmai zsűrinek joga van a kizáráshoz, amennyiben tudomására jut bármilyen szabálytalanság. A szakmai zsűri díjazással és helyezéssel kapcsolatos döntéseit minden Pályázó elfogadja. A szakmai zsűri helyezései mellett, a közönség is kifejezésre juttathatja tetszését a www.tchibo.hu oldalon és leadhatja szavazatát a zsüri által már megszűrt 50 legjobb kép valamelyikére. A szavazás eredményeként közönségdíjat is kiosztunk.

A zsűri döntése alapján

  • az első helyezett Pályázót nettó 85.000 Ft
  • a második helyezett Pályázót nettó 65.000 Ft
  • a harmadik helyezett Pályázót nettó 50.000 Ft jutalom illeti.

A közönségdíjas Pályázót 30.000 Ft értékű vásárlási utalványt kap, amelyet a Tchibo üzletekben vásárolhat le.

A szavazók között három darab 5.000 Ft értékű vásárlási utalványt sorsolunk ki.

A beküldési cím, ahonnan a nevezési lap is igényelhető: Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége www.mafosz.hu.

Pályázati naptár:

Beküldési határidő: 2009. április.15.

Zsűrizés: 2009.április 20.

Értesítés: 2009.április 22-ig kizárólag e-mailben!

Díjátadás, kiállítás megnyitó: 2009.május 23. 10.óra; 1011 Bp Corvin tér 8.

A kiállítás június 5-ig tekinthető meg.

* A Tchibo Budapest Kft dolgozói és azok közvetlen hozzátartozói vehetnek részt a pályázaton.

(Forrás: Tchibo)