palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat Benedek Elek emlékére: Mint a mesében

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus nyílt fotópályázatot hirdet Benedek Elek születésének közelgő 150. évfordulója alkalmából. A pályázatra beérkező művekből fotókiállítást rendezünk Budapesten és a Nagy Mesemondó szülőfalujában.

Az MMIKL arra kéri az alkotókat, hogy a fotópályázat címét értelmezzék sokoldalúan, szabadon és kreatívan. Minden olyan alkotásnak örülnek a rendezők, amely a fotóművészet kifejezőeszközeivel mesél az álmainkról, a vágyainkról, a vizuális fantáziánkról, a játékos emberről, a játék öröméről, a varázslatos és meseszerű látványokról.

A fotópályázaton bárki részt vehet, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Egy szerző maximum 10 db egyedi papírképet küldhet be. Aki sorozattal pályázik, a nevezési lap minden sorába a sorozat egy felvételének címét írhatja be, de így elfogadja azt is, hogy a zsűri az egyes képeket bírálja el és szabadon választ azok közül. A papírképek mérete 21×30 cm (+- öt milliméter megengedett eltéréssel). Elkészítésük technikája és technológiája nincs korlátozva, mint ahogyan az alkotói szabadság sem. A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezőn – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma és a kép címe.

A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. Mivel a képekből rendezett kiállítások őrzése, felügyelete szinte sehol sem biztosított, ezért az onnan jogtalanul eltulajdonított képekért sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás költségét méltányosságból fedezzük.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy 4000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kap ajándékba.

Beküldési, beadási cím: MMIKL, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Nevezési lap igényelhető: gyoril@mmi.hu

Beérkezési határidő: 2009. május 1.

Zsűrizés: 2009. május 15-ig;

Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, a Fotósélet hírlevélben és a www.mmi.hu weblapon: 2009. május 25-ig

Az első kiállítás tervezett ideje: 2009. július

A ki nem állított képek a zsűrizés után – előzetes időpont egyeztetéssel bármikor elvihetők

A kiállításon szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2010. július 30-ig.