palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Földrajzi Múzeum fotópályázata: A Mezőföld természeti értékei

Magyar Földrajzi Múzeum pályázata: A Mezőföld természeti értékeiÉrdtől Pécs felé a 6-os úton autózva nem is gondoljuk mennyi kincs rejlik a Mezőföldön. Sokunk csak átszalad az Alföld legnyugatibb tájegységén. Valóban első pillantásra egy, az ember által erősen átalakított kultúrtájnak tűnik a Duna, a Sió, a Dunántúli-dombság és a Balaton által határolt terület, kevés érdekességet tartogatva a természet szerelmeseinek. Ahhoz, hogy megismerjük ezt a tájat, sok türelemre van szükségünk, csak az igazán kitartóknak tárulkozik fel a vidék ezernyi szépsége. Pályázatunk célja, hogy egyre többen megismerjék ezt a vidéket akár a fotózás közben, akár a fotókon keresztül.

Témakörök:
1. Tájképek a Mezőföldről
2. A Mezőföld növény- és állatvilága
3. Hagyományos mezőgazdaság

Díjak:
1. díj – Wellness hétvége a Domi Tours Kft. felajánlásából
2. díj – Egy éves The Explorer Magazin előfizetés
3. díj – Érdi Photo Hall ajándéka (fotóalbum, filmelőhívás)

Pályázati feltételek: A digitalizált képeket jpg formátumban 300 DPI felbontásban kérjük leadni. Minden egyes képet digitális azonosítóval kell ellátni (szerző+sorszám). Leadási határidő: 2009. április 30. Személyesen, vagy postai úton CD-re írva, pontos névvel, címmel, telefonszámmal és a képek készítésének helyével ellátva kérjük eljuttatni a munkákat.

A legszebb fotókból 2009. júniusában, a Mezőföldi Vásár programon kiállítást rendezünk a múzeum dísztermében. Itt kerül sor a díjak átadására is.

Szerzői jogok:
A pályázók tudomásul veszik, hogy műveik a szerzői jogok tiszteletben tartásával, térítés nélkül jelennek meg az eseményhez kapcsoló sajtóanyagokban. A szervezők garantálják, hogy a képek más célra nem kerülnek felhasználásra, csak a szerző külön engedélyével.

A pályázók továbbá tudomásul veszik, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalják.
(http://www.foldrajzimuzeum.hu/)