palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kultúrházak a XXI. Században fotópályázat

Békés megyében, Békésen található Magyarország első vidéki művelődési háza, amely fennállásának 60. évfordulóját ünnepli 2009-ben. Ebből az alkalomból a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Irodája a Békés Városi Kulturális Központtal és a Békési Galériával együttműködve országos fotópályázatot hirdet Kultúrházak a XXI. Században címmel.

A pályázat két kategóriában kerül meghirdetésre:

1. Épületek mint a XXI. századi közművelődés színterei

2. Mindennapok a XXI. századi kultúrházakban

A fotódokumentációs pályázat célja, hogy egy kiállítás keretében bemutassa, egyben dokumentálja a Magyarországon található kultúrházakat, illetve az ott zajló művészeti és közösségi életet. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy mi a szerepe a XXI. században a kultúrházaknak, a ma embere mit lát, mit vesz észre a működő művelődési házakból, közösségi színterekből.

A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Indulhatnak olyan fotósok is, akik csak kívülről figyelik, feltérképezik, vagy egyszerűen csak lefotózzák az épületet, a rendezvények kiemelkedő pillanatait, de olyanok is, akik maguk is egy művelődési intézmény szakkörében, klubjában dolgoznak, részt vesznek a közösségi élet mindennapjaiban.

A pályázatra tíz, bármilyen technikával készült, minimum 13 x 18 cm, maximum 30 x 40 cm méretű alkotás küldhető be, a két kategória között bármilyen megosztásban. A pályamunkákat paszpartu nélkül kérjük beküldeni.

A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezően – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma, a kép címe, kategóriája, valamint a település és a művelődési intézmény neve, ahol a kép készült.

A pályamunkákhoz CD mellékletként kérjük csatolni a fotók közlésre alkalmas felbontású digitális változatát is.

A pályázat nevezési díja 1000 Ft. Ezt az összeget a kiíró a fotók visszaküldésének postaköltségére kívánja felhasználni, a pénzt az OTP Bank 11733003-20119100 számú számlájára kell átutalni vagy belföldi postautalványon az alábbi címre befizetni: Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Iroda 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. (A befizetés igazolásának másolatát kérjük a borítékba rakni.) A befizetett összegről intézményünk igény szerint számlát készít, és postázza azt a megadott címre.

A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni.

A kiállításon bemutatkozó alkotók mindegyike emléklapot kap, a díjazottak pedig oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesülnek. A zsűri döntése alapján a díjak megoszthatók, összevonhatók, valamint visszatarthatók.

A ki nem állított képek a zsűrizést követően postázásra kerülnek, illetve előzetes egyeztetés alapján személyesen átvehetők.

Pályázati naptár

  • Beérkezési határidő: 2009. augusztus 15.
  • Beküldési/beadási cím: Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Iroda Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.
  • Zsűrizés várható helye és ideje: Békés Városi Kulturális Központ, 2009. szeptember 1.
  • Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, valamint a kultura.bmk.hu és www.bekesikultura.hu weblapokon: 2009. szeptember 10-ig
  • A kiállítás helye és ideje: Békési Galéria, 2009. szeptember 19-től október 17-ig.
  • A kiállítás anyagát a továbbiakban vándoroltatni szeretnénk, így a tárlaton szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2010. július 30-ig.

Információ és nevezési lap kérhető: Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Iroda, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. (telefon: 66/527-660), illetve letölthető a kultura.bmk.hu oldalról, e-mail: kultura@ibsen.hu

Letölthető pályázati dokumentumok:

Nevezési lap