palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat-Fehéren-feketén!

logo1fotozz_200128Ezen a pályázaton a színek helyett a fények és árnyak, a határozott formák, vagy éppen a sejtető félhomály kap főszerepet.  Mutasd meg, milyen az amikor a tónusok mesélnek, mikor rabul ejt a tökéletes képszerkesztés, mikor a szemcsézettség nem hiba, hanem élteltő hangulatiság. Egyszerűsítsd le a látványt, ragadd meg a lényeget, vagy éppen ellenkezőleg, varázsold el a nézőt, sejtess és titkolózz.
A pályázatra olyan portrékat, életképeket, épületfotókat várunk, amelyek a fekete-fehér fotózás nyomdokain haladva képesek újat mutatni, maiak lenni.

A fotópályázaton csak olyan fotókkal lehet nevezni, amelyek korábban még nem szerepeltek a Fotózz!hu oldalon, nem tartalmaznak képaláírást, EXIF információt, valamint keretezéstől mentesek.

A pályaműveket a Fotózz!hu mellékletünk “Fehéren-feketén!” kategóriájába vagy e-mailben várjuk 2009. augusztus 1. 0:00 és 2009. augusztus 12. 24:00 között. A feltöltési határidőn túl érkezett képeket nem áll módunkban elfogadni!

Nevezési feltételek:

 • aktív felhasználónév a Fotózz!hu oldalon (akik még nem rendelkeznek saját felhasználói névvel, regisztrálniuk kell)
 • viszonylag új képeket várunk, így csak olyan fotóval lehet nevezni, amely még a Fotózz!hu oldalon nem szerepelt, készítési dátuma 2008. január 1., vagy az utáni. A pályázaton megjelent fotókat a pályázat ideje alatt más kategóriába feltölteni tilos
 • nevezés módja:
  • vagy a pályázati kategóriába maximum 300 kByte méretű, EXIF nélküli RGB JPEG fájl feltöltésével, ez esetben a fotó a feltöltő galériájában megtalálható lesz, a felhasználói átlagba a kép súlyozott átlaga beleszámít, a felhasznált kreditet a pontozási időszak elején mindenkinek visszautaljuk
  • vagy aki nem szeretné saját galériájába tölteni a pályázati képet, elküldheti csak az admin@fotozz.hu címre. Az e-mail tárgy mezőjének a “fotozz feheren-feketen” tartalmúnak kell lennie. A megérkezett e-mailekre 3 napon belül válaszolunk (ha választ nem kapott, a képe nem érkezett meg, ellenőrizze a címet és a mail tárgyát!). Ne felejtse el jelezni a felhasználói nevét, s maximum 300 kB méretű képet küldjön. Az ennél nagyobb, vagy EXIF-et tartalmazó képeket leméretezzük! Az így feltöltött képek átlaga természetesen nem számít bele majd a pályázó felhasználói átlagába, de nem is törölhető le a felhasználó által!
 • a pályázaton csak olyan képeket fogadunk el, amelyen nem szerepel sem aláírás, sem keret, sem a fotós kilétét felfedő jelzés, s a fájlban sem lehet EXIF információ.
 • egy pályázó maximum 3 képpel nevezhet.
 • a feltöltött pályázati képekkel kapcsolatos esetleges szerzői- vagy személyiségi jogsértések felelőssége és az ezzel járó anyagi felelősség a feltöltőt terheli (csak olyan portréval lehet nevezni, amelynek modellje beleegyezett a kép közzétételébe)
 • a pályázatra feltöltött képeket a szervezők harmadik félnek nem adják ki, azokat a Fotózz!hu oldalon kívül más site-on nem használják fel
 • a Fotózz!hu üzemeltetőinek jogukban áll a pályázatra benyújtott képeket előzsűrizni, s a nem megfelelő színvonalú, vagy túl sablonos alkotásokat kizárni (a feltöltésre elhasznált kreditet ez esetben is visszautaljuk)
 • a pályázaton nevezők nem értékelhetik a pályázati képeket – ennek megszegése a pályázatból való kizárást eredményezi
 • a Fotózz!hu üzemeltetői a pontozási időszak során az összes pályázati képet azonos (közepes) súlyú 3 ponttal végigpontozzák a súlyozott átlag reális eredménye érdekében
 • minden pályázó elfogadja a nevezési feltételeket.

A pályázati fotók feltölthetők: 2009. auguszus 1. 0:00-tól 2009. augusztus 12. 24:00-ig.

A feltöltött fotók értékelése: 2009. augusztus 13. 0:00-tól 2009. augusztus 22. 24:00-ig.

Eredményhirdetés: Várhatóan 2009. augusztus 23-án.

A pályázat nyertesei a Fotózz.hu tagjai által írt értékelések és pontozások alapján számított súlyozott átlag alapján kerülnek kihirdetésre.

A pályázaton legjobban szereplő képek feltöltői kreditjutalomban részesülnek a következők szerint:
•    100 bejutott pályázati képig :
o    1. hely: 8 kredit
o    2. hely: 5 kredit
o    3. hely: 3 kredit
o    4. hely: 2 kredit
•    100-nál több bejutott pályázati kép esetén:
o    1. hely: 10 kredit
o    2. hely: 8 kredit
o    3. hely: 6 kredit
o    4. hely: 4 kredit
o    5. hely: 2 kredit
Ezen kívül a legtöbb 5 pontos szavazatot kapott kép feltöltője külön 5 kredit közönségdíjban részesül.
Az értékelők közül mindazok 1 kredit bónuszt kapnak, akik a pályázaton első helyezést elért képet pontozással értékelték. E bónuszkredit feltétele, hogy a nyertes képre legalább 10 pontozott értékelés érkezzen (ha 9, vagy kevesebb pontozott értékelést kap a nyertes fotó, bónuszkreditet nem osztunk ki).

Forrás: fotózz!hu