palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotoszintézis 2009-A NATURAMA Szövetség fotópályázata

naturama_fotoszintezis

A NATURAMA Szövetség fotópályázatot hirdet „Fotoszintézis 2009.” címmel. A pályázat célja: Az európai vidéknek napjainkban számos kihívással kell szembenéznie. Segítenünk kell a vidék gazdaságát, új eszközökkel javítanunk kell a vidéken élők életminőségét. Vigyáznunk kell a vidék természeti szépségeire, amely örökségünk. Pályázatunkkal ezekre a fontos dolgokra szeretnénk a figyelmet irányítani.


A pályázaton részt vehet kortól és lakóhelytől függetlenül bárki, aki a NATURAMA Szövetségben részt vevő LEADER Helyi Akciócsoportok területén olyan fotót készít, amely az alábbi kategóriák bármelyikébe sorolható:

  • Táj- természet –környezet: Ebbe a kategóriába olyan képeket várunk, amelyek a vidéki táj természeti szépségeit, a vidék természetes és épített kulturális örökségeit mutatja be.
  • Régiók, emberek, hagyományok: Ebbe a kategóriába olyan képek tartozhatnak, amelyek a vidéki környezetben élő emberek mindennapi életébe engednek bepillantást, bemutatva a múlt és a jövő kapcsolatát, a hagyományok ápolását, a különleges mesterségeket.
  • Európa arcai: Ebbe a kategóriába olyan portrékat várunk, amelyek egy-egy tájegység jellegzetes arcvonásait tükrözik vissza.

Pályázni az elektronikusan és postai úton is benyújtott pályázati adatlappal, illetve a nyomtatva és digitális formában is beküldött, színes vagy fekete-fehér fényképpel lehet, amelynek szerzői jogával alanyi jogon a pályázó rendelkezik, és amellyel más pályázaton korábban nem vett részt.

A képeket min. 300dpi felbontásban elektronikusan, és 18 x 24 cm-es méretben nyomtatva is kérjük beküldeni.

A pályázatok benyújtásának módja:
A pályázati adatlapot fotónként kérjük kitölteni. Egy pályázati e-mail tartalmazza a pályázati adatlapot és a hozzá kapcsolódó fotót elektronikus formában. Kérjük, az e-mail tárgyában a „Fotoszintézis 2009.” és a pályázó nevét jelölje, majd a fotopalyazat2009@naturama.hu e-mail címre küldje.

A pályázati adatlapot és a nyomatott képet személyesen vagy postai úton is meg kell küldeni, aláírással ellátva a területileg illetékes helyi akciócsoportnak (ahol a kép készült). A borítékon tüntesse fel „Fotoszintézis 2009.”.

Beküldési határidő (az elektronikus levél, e-mail dátuma, illetve a postai bélyegző dátuma): 2009. október 30.

A pályázatok elbírálása: A beérkezett pályaműveket egy 9 tagból álló szakmai zsűri bírálja el, amelyben a NATURAMA Szövetségben résztvevő Helyi Akciócsoportok mindegyike képviselve van.

Nyeremények: A legjobb pályamunkák benyújtónak díja 2 fő részére hétvégi szállás teljes ellátással a NATURAMA Szövetség területén lévő ­­három csillagos szálláshelyen.

A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy a beküldött és kiválasztott fotókkal szabadon rendelkezzenek (kiállításokon, nyomdai termékeiken való megjelentetés stb.) a szerző nevének feltüntetése mellett.

A kapcsolódó fájloknál megtalálhatóak a Naturama Szövetségbe tartozó LEADER Helyi Akciócsoportok, és az elérhetőségük, amelyeken egyúttal a pályázattal kapcsolatban is felvilágosítást kaphat (egyben a pályázatok benyújtásának helye). Az egyes akciócsoportokhoz tartozó települések listája elérhető az akciócsoportok honlapján.

Letölthető dokumentumok

A „Fotoszintézis 2009” pályázati kiírás
Plakátok a pályázati kiírásról

Forrás: Naturama.hu