palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Friss hús kritikaíró pályázat

A 7. Friss Hús filmfesztivál, a rövidfilmes blokkok és szakmai beszélgetések mellett idén is meghirdeti kritikaíró versenyét.

Március 25. és 31. közt rendezik meg a 7. Friss Húst, ahol a rövidfilmes blokkok és szakmai beszélgetések mellett idén is meghirdetnek kritikaíró versenyt. A nyertes cikk írója pénzjutalomban részesül, cikkét pedig publikáljuk.

A kritikaíró verseny menete a következő: a regisztrált versenyzők szombat délelőtt megnézik a kijelölt filmeket, majd a vetítést követően a Toldi Mozi előterében (vagy más, szabadon választott helyszínen) megírják a kritikáikat 16.00 óráig. Ezt követően a szakmai zsűri kiválasztja a nyertes pályaművet, amelyet a Friss Hús vasárnapi díjátadóján jelent majd be. A nyertes kritika a Filmhun fog megjelenni, ahogy tavaly is. Az idei fesztivál magyar programjáról itt írtunk részletesebben, és hamarosan érkeznek a nemzetközi versenyprogram, LMBTQ és Horror szekció filmjei is.

A szakmai koordinátor Gyenge Zsolt filmkritikus, a MOME tanára lesz, a zsűri tagjai: Deák Zsuzsanna, a Friss Hús sajtóreferense, Gyenge Zsolt és Kránicz Bence filmkritikus és Lichter Péter filmrendező. A pénzbeli díjazás összértéke 50.000 forint.

A verseny időpontja 2019. március 30., szombat 09:30. Regisztrálni a zsofi@daazo.com email címen lehet, 2019. március 25-ig. A kritikaíró workshop maximális létszáma 30 fő.

Friss hús kritikaíró pályázat