palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fülemüle országos informatika verseny 2010/2011

Fülemüle országos informatika verseny A verseny kiíróinak a hallássérült fiatalok integrált oktatását megkönnyítő alternatív pedagógiai módszerek fejlesztése, kipróbálása és közzététele terén közösen elért eredményeit 2010-ben a Tempus Közalapítvány a Hálózati tanulási díjjal jutalmazta. Az elismeréssel járó támogatást a Fülemüle hálózat tagjai egy országos informatikai verseny kiírására, ezen belül a versenyen eredményesen szereplő tanulók díjazására kívánják fordítani.

A verseny céljai

 • az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre,
 • ösztönözni a tanulókat szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására,
 • az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén,
 • pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait.

Díjazás
A döntő valamennyi résztvevője oklevelet, és kategóriánként:

 • az első helyezett 50 000 Ft-os,
 • a második helyezett 30 000 Ft-os,
 • a harmadik helyezett 20 000 Ft-os

számítástechnikai eszközök vagy könyvek vásárlására felhasználható vásárlási utalványt kap.

Általános tudnivalók
A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.
A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik.

Kategóriák

 • I. Általános kategória:
  Bármely magyar nyelven beszélő, 8-9-10. évfolyamos nappali rendszerű általános vagy középiskolai oktatásban résztvevő diák jelentkezhet ebbe a kategóriába, akinek jelentkezését szülei és iskolája támogatják. (Határon túli magyar fiatalok is jelentkezhetnek.)
 • II. Speciális kategória:
  Azok a hallássérült fiatalok, akik integráltan vagy szegregáltan az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanulnak jelentkezhetnek ebbe a kategóriába.

Ha az iskolában igény mutatkozik a versenyen való részvételre az iskola e-mailben (levélben vagy faxon) jelzi a kiírónak, hogy részt kíván venni a versenyen. Ez még nem jelent nevezést, csupán kapcsolatfelvételt a kiíróval.

A nevezés módja
Az országos versenyre – a tanulók és a tanárok igénye esetén – az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.
A három versenyző pontosan kitöltött, a tanuló, a szülő és a felkészítő pedagógus által aláírt jelentkezési lapját az iskolák továbbítják postai úton, vagy faxon a kiírónak. Ezzel egyidőben a tanulók munkáját is beküldik e-mailben a kiírónak.

A versenykiíró főszervező címe és e-mail címe:
Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola
cím: 1149 Budapest, Egressy út 71.
e-mail cím: info@tehetseggondozas.hu
Telefon: 220-8186

Nevezési határidő: 2011. február 1.

Nevezési díj: nincs

További információk

Forrás: http://www.tpf.hu/