palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fundamenta-Amadeus-Műgyűjtők Klubja alkotói ösztöndíj pályázat

amadeus pályázatA Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a Műgyűjtők Klubja, az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) közös szervezésében idén is meghirdetésre kerül az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT  és a “Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat”.

Beadási határidő: 2011. április 27. (szerda) 10-17 óra

A szponzorok hozzájárulásának köszönhetően, az Alapítvány kuratóriuma a 2010/2011-es tanévre három ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at hirdet meg.

Pályázati feltételek:
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra kizárólag II.-III.-IV. éves szobrász vagy festő MKE hallgató pályázhat.
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ  összege 80.000,- Forint/hó egy tanéven keresztül.
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó ELSŐ fordulóban előzsűrizésre 2011. április 27-ig

 • Győri Istvánnál leadja a pályázatra szánt 2 db munkáját, mely megfelel a pályaművekre kiírt kritériumoknak.

Előzsűrizés időpontja: 2011. április 28. Az előzsűrizést követően a hallgatók értesítést kapnak az eredményről és a további teendőkről.

MÁSODIK fordulóban a továbbjutott pályázó 2011. április 29. és május 1. között

 • elektronikusan regisztrál és elküldi pályázatát, valamint feltölti a két pályamunkájáról készült fotót továbbá portfólióját az http://www.amadeusalapitvany.hu Aktuális pályázat(ok) oldalon keresztül;
 • a pályázati kiállításra határidőben leadja papír alapú portfólióját Győri Istvánnál a Barcsay teremben;
 • vállalja, hogy a pályázatra benyújtott két műalkotásával automatikusan részt vesz a Kisalkotói Ösztöndíj Pályázaton, akkor is, ha nem ő nyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at, továbbá azt, hogy
 • pályázati kiállításra benyújtott két műalkotásából – az Alapítvány választása szerint – az egyik pályamű ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül, amennyiben elnyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at.

A pályaművek kritériumai:

 • a pályázatra benyújtott műalkotás nem lehet sorozat ill. installációs jellegű;
 • a maximális mérethatár 150×150 cm, ill. egy ember számára könnyen mozgatható szobrok;
 • festményeknél a kép hátoldalán, szobroknál jól látható helyen nyomtatott nagybetűvel, jól olvashatóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezésének időpontját, méretét és technikáját (a beazonosítás érdekében minden műnek külön-külön címet kell adni);
 • a kiállításon elsötétített terem nem biztosított.

A pályázatok alapján két ösztöndíjról az alábbi összetételű zsűri dönt, míg a harmadik ösztöndíj tekintetében a Műgyüjtők Klubján keresztül a magyarországi kortárs magángyűjtők elektronikus szavazataikkal döntenek.

 • Andrási Gábor (Műértő); Muladi Brigitta (Új-Művészet); Topor Tünde (Art-Magazin); Hajdu István (Balkon)
 • Kőnig Frigyes (MKE); Karmó Zoltán (MKE); Károlyi Zsigmond (MKE); Radák Eszter (MKE); Kósa János (MKE)
 • Gergely Károly (Fundamenta); Nagy Bálint (Amadeus); Balogh Péter (Amadeus)

A pályázati kiállítás megtekinthető:

2011. május 2. és május 7. között az MKE (1062 Budapest, Andrássy út 69-71.) Barcsay termében. (nyitva: hétköznap 10.00-18.00; szombat 10.00-13.00)

A “Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat”:
A Fundamenta és az Alapítvány gyűjteménye bővítése céljából idén is 14 db festményt választ ki a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból.
A művek alkotói 130.000,- forint/műtárgy egyszeri ösztöndíjban részesülnek.
A “Kisalkotói ösztöndíj pályázat”-ra V. éves hallgatók is pályázhatnak.
A pályazatra az V. éves hallgatóknak csak egy műalkotást kell a fentiekben megadott helyre elektronikusan is feltölteni ill. Győri Istvánnál leadni (tehát nem kell portfóliót feltölteni és papír alapon leadni!). A pályázatra beadott műalkotásnak meg kell felelnie egyebekben a fenti általános feltételeknek is (műalkotás típusa, méret határ, feliratozás, stb).
A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett!

A pályázat eredményhirdetése:

A Fundamenta-Lakáskassza által támogatott két Alkotói Ösztöndíj és 14 db Kisalkotói Ösztöndíj tekintetében a pályázat eredményhirdetésére és az azt követő fogadásra 2011. május 5-én (csütörtök) 18:30 órakor kerül sor a kiállítás helyszínén.

A Műgyűjtők Klubja által támogatott harmadik Alkotói Ösztöndíj zártkörű átadására 2011. május 6-án (pénteken) 18:30 órakor kerül sor szintén a kiállítás helyszínén.

Bővebb információ: http://www.amadeusalapitvany.hu

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.