palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fűszerpaprika-termelők támogatása pályázat

Pályázat a fűszerpaprikatermelők részére 2022. évben igénybe vehető csekély összegű támogatásra.

A fűszerpaprikatermelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014. (IV. 4.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprikatermelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából vásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

A támogatás mértéke
A támogatás mértéke a támogatási időszakban (2021. október 20a és 2022. április 30-a között) vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasznált fémzárolt vetőmag nettó árának 75%a, de kilogrammonként legfeljebb 100 000 forint.
A támogatás összege a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével kerül meghatározásra
.

Letölthető dokumentum

Fűszerpaprika-36-2022. (V. 5.) számú Kincstár Közlemény

A támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2022. május 1. 09:00:00 és 2022. augusztus 5. 23:59:59 között nyújtható be.