palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

GalleryTool Képzőművészeti Pályázat

Művészeti pályázat a képzőművészek digitalizációs fejlődéséért. A pályázat célja, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak azok a legkorszerűbb digitális eszközök, melyek a művészi karrier fejlődése szempontjából elengedhetetlenek napjainkban.

A GalleryTool-nál 2023-tól képzőművészeknek szánt digitális ösztönző programot hozunk létre és emellett önálló gyűjtemény építésébe kezdünk. Az évente több alkalommal is kiírt pályázatra hazai és nemzetközi alkotók jelentkezését várjuk.

2. A pályázat jellege:
A pályázat nyilvános képzőművészeti pályázat, melyre kortárs alkotásokat várunk. A beadott pályaművek értékelésekor kiemelt szempontnak számít, hogy az alkotás tükrözze a kortárs, hazai és nemzetközi művészeti tendenciákat követő friss művészeti szemléleteket. A pályázatokból a zsűri egy short listet állít össze, illetve egy nyertes pályaművet választ.

A nyertes pályamű 200.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

A Short listre bekerült pályázatok a következő díjban részesülnek: Digitális eszközök használata művészek számára workshopon való részvétel, személyes kérdések alapján.
A workshopon a képzőművészeti karrier állomásai tükrében mutatjuk be a művészek számára legjobban használható kereskedelmi és marketing csatornákat, prezentációs eszközöket (website, onlineportfolio), archiválási és műtárgykezelési lehetőségeket.

3. Kiíró: cARTc Kulturális Egyesület
Kapcsolattartó: Tóth Pál Sándor
Telefonszám: 06 70 360 2253
Email cím: pali@cartc.hu

4. A pályázat menete:
A jelentkezés határideje 2023. április 30.

A pályaművek benyújtásának módja: online
Elbírálás: 2023. május vége
Emailen történő értesítés: 2023. június közepe
A pályázat weboldala: https://www.gallerytool.com/

5. A zsűri és a zsűrizés
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.