palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Genius loci, Babits Mihály és a Jónás könyve művészeti pályázat

babitsEsztergom Város és az esztergomi régió kulturális felemelkedéséért tenni kívánó polgárok összefogásának szellemi támogatására és a hely szellemének életre keltése céljából, az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, az Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együttműködésben Művészeti Versenyt hirdet „Genius loci, Babits Mihály és a Jónás könyve” témában, valamennyi érdeklődő művész számára.

A pályázat célja az, hogy elősegítse Esztergom pezsgő, színvonalas kulturális életének működését, támogatója, sőt ihletője is lehet a város felemelkedéséért összefogni kívánó polgároknak.

Összművészeti jellegű pályázat, minden művészeti ág képviselőjének szól. Az ihletet Babits Mihály: Jónás könyve című verse és az Ószövetség azonos című könyve adja.
Felhívás tárgya:
Művészerk készítsenek pályamunkákat Babits Mihály: Jónás könyve ihletésében.
A pályázat kifejezetten összművészeti jellegű: a képzőművészetek mellett minden más művészeti ág képviselőjét bíztatjuk a részvételre. Legyen az festmény, irodalmi vagy zenemű, szobor, színdarab vagy performansz minden alkotást szeretettel várunk.
Pályázók köre: az Esztergom kulturális életében részt vevő művészek 
A verseny győztese pénzjutalomban részesül az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány és a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ közös művészeti alapjából. Alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett.

A kiírásra bárki jelentkezhet.babits2

Letölthető dokumentum

pályázati adatlap

Határidő: 2014. február 15. du. 14:00 óra

Az értékelést egy háromtagú szakmai zsűri végzi.

A legjobb benyújtott pályázatból a kiírók Esztergomban, majd pedig Magyarország más városaiban kiállítást szerveznek, illetve sor kerítenek az elkészült zeneművek, darabok bemutatására, írásművek közzétételére.

Cím:
Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ,
2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.
TELEFON: +36 304896906, +36 303770891
Bővebben a pályázatról:  Babits Pályázat