palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Go Wild! Stay Cultured. – természeti és kulturális fotópályázat

A természet és a kultúra egyaránt lehetnek termékeny ösztönző források. Mi történik, ha összekapcsolódnak? Most itt a lehetőség, hogy csatlakozz hozzánk ezen fotóversenyünk felfedezésének útján. Oszd meg velünk fotóidat kultúra és természetvédelem kapcsolatának témakörében, pl. arról miképp befolyásolhatja a természet a kultúrát, vagy mely természeti környezet szolgáltat értéket egy kultúrának. A képeknek Natura 2000 természetvédelmi területekről, Európa legnagyobb védett területi hálózatából kell származniuk.


Tegyél te is a természetes élőhelyek megőrzésért, különösen a védett állat- és növényfajok esetében azáltal, hogy jelt adsz azok fontosságáról.

Ezen a térképen megkeresheted, melyik Natura 2000 terület van hozzád a legközelebb. Menj a szabadba, fedezd fel Európát és küldd el számunkra a legjobb fotód, hogy te is részt vegyél a Go Wild! Stay Cultured. pályázatán!
Üzeneted van a döntéshozók számára? Oszd meg velünk, mivel lehet éppen a te fotód szerepel majd azon a képeslapon, amelyet a kultúra- és természetvédelem finanszírozásának növelése ügyében küldünk számukra.

A Natura 2000 Európa legnagyobb összefüggő összefüggő ökológiai hálózata, amely a természetes élőhelytípusok, állat- és növényfajok védelme mellett mérföldkőként szolgál a biológiai sokféleség megőrzésében és jelképe a kulturális és természeti örökségeinknek. Kattints ide, ha többet szeretnél tudni a hálozatról és fedezd fel annak fontosságát. Inspirálodj és tudj meg többet a Natura 2000-es területek és a kultúra összekapcsolódásáról az Európai Bizottság kiadványából: Linking Natura 2000 and Cultural Heritage.

Határidő: 2018. november 18., éjfél, CET (Közép Európai Idő)
Határidő után benyújtott pályázatokat nem fogadjuk el!

Eredményhirdetésre 2018. december 5-én kerül sor.

Díjazás

A díjak összértéke: €1,500

 • Zsűri győztes – I. hely: 2 db Interrail Global Bérlet, amely 10 napnyi utazásra használható fel 1 hónapon belül
 • Zsűri győztes– II. hely: 2 éjszaka 2 fő részére a franciaországi “Instants d’Absolu” Ökoszálló & Fürdőben, az Auvergne Volcanoes Nemzeti Parkban, ingyenes hozzáféréssel a fürdőhöz (2019-januártól-márciusig beváltható kivéve a szombatokat).
 • Zsűri győztes– III. hely: 3 éjszaka és lovas túra 3 fő részére a szlovákiai BROZ Egyesület felajánlásával a Velký Lél kempingben, amely a Duna egy szigetén Zlatná na Ostrove-ban található.
 • CEEweb nyilvános szavazásának győztese: 3 éjszaka és lovas túra 3 fő részére a szlovákiai BROZ Egyesület felajánlásában a Velký Lél kempingben, amely a Duna egy szigetén Zlatná na Ostrove-ban található.
  Instagram közönség győztese: Eluxe Magazin Ajándékcsomag egy személy számára , amely magában foglal egy példány a “Style and Trashion” könyvet, az Eluxe magazin 3 kiadását, valamint a Saachs Organics természetes hajápoló ajándék csomagját.

Elbírálás
Zsűri által díjazottak: A CEEweb által kinevezett bíráló bizottság a meghatározott kritériumok alapján 30 fotót választ ki a beérkezett művek közül. A három zsűritag minden egyes kritérium esetében legfeljebb 50 pontot adhat. A 3 legtöbb pontot elért fotó győz.

CEEweb nyilvános szavazásának győztese: Minden benyújtott fénykép felkerül a CEEweb weboldalának online galériájába. A nyilvános szavazás november 19-én, hétfőn, 11:00 órakor kezdődik és december 3-án, hétfőn, 15:00 órakor zárul (CET). Egy személy csak egy alkalommal szavazhat.

Instagram közönség győztese: Minden beadott fénykép felkerül 2018. július 23-tól a Go Wild! Stay Cultured instagram oldalra. A december 3., hétfő 15:00óráig (CET) legtöbb kedvelést összegyűtött fotó győz. További részletekért kövesd a pályázat instagram oldalát.

Bírálati szempontok

 • Üzenet mondanivalója: a tartalom hitelessége és a kiírásban szereplő üzenet közlésének módja
 • Kreativitás: a téma kreatív és eredeti megközelítése
 • Fotó minősége

Nevezési díj
Nincs nevezési díj, a pályázat ingyenes.

További információk

 • Csak digitális képeket fogadunk el, amelynek formátuma JPEG vagy jpg.
 • Az elfogadott minimális méret: 1600 képpont széles (vízszintes kép esetén) vagy 1600 képpont magas (függőleges kép esetén). A fotók maximális mérete: 20MB lehet.
 • Legfeljebb 3 fotó érkezhet be egy szerzőtől, amelyeket a office@ceeweb.org címre WeTransfer fájlmegosztó szolgáltatáson keresztül várunk.
 • A küldött fájlok elnevezése: Szerző vezetékneve_Fotó címe.
 • Emellett a benyújtáshoz kötelező egy rövid bemutató elküldése, amely egyértelműsíti a kép elkészítésének körülményeit és módját (max. 150 szó).
 • A pályázónak mind a benyújtott kép(ek) készítőjének és szerzői jogi tulajdonosának kell lennie. A fotópályázaton való részvétellel a pályázók hozzájárulásukat adják a CEEweb számára a következőkben: a fotók nyilvános szavazás számára online galériába való feltöltését, a CEEweb és a szponzorok weboldalán/közösségi médiában való megosztását, valamint a CEEweb kommunikációs és tájékoztató tevékenységében való használatát, beleértve a bemutató fotó kiállításokat.

Megkötések
Manipulált fotókat nem fogadunk el. A CEEweb fenntartja a jogot a minimális kritériumoknak nem megfelelt fotók visszautasítására és a kizárt pályaművek közzétételére.

A pályázat weboldala: Go Wild! Stay Cultured. – természeti és kulturális fotópályázat