palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Graphifest 2015

Van-e hely a minimál képiség korában a bőbeszédűbb vizuális narratíváknak? Egyre tömörebb jelek, kódok segítségével tájékozódunk, mert az idő szűken mért portéka. Hajlandó-e ma a néző képek sorát követni, pláne ha a mondandó sokrétűbb a megszokottnál? Kinek marad ideje és ereje egy nem éppen a szűkszavúságáról ismert műfajban alkotni, amely éppen, hogy a részletekről is szól? Régi alapkérdés: Kép vagy szöveg? Kép és szöveg? Mennyi kép és mennyi szöveg? Képi igénnyel írt betűk és százrétű hangsúllyal alkotott képek meséje egyben? A verbális és a képi közlés közös paradigmája amely két világot köt össze. A látott dolgok érzékisége és a betű absztrakt természete között lehet-e szabad az átjárás? Olyan vonal választja-e őket el, amely kettéoszt, vagy mégis inkább összeköt két világot, hogy belőlük egy harmadik jöhessen létre? Erre keres választ a MATT idei pályázata.

VAN-E HŐSE MAI TÖRTÉNETEINKNEK? KIT LÁTUNK MA HŐSNEK? HOGYAN KÉPZELJÜK EL ŐT? MESÉLJÜNK RÓLA KÉPBEN ÉS SZÖVEGBEN!

A pályázóktól olyan műveket várunk, amely elfér egy álló 70×100 cm-es felületen. Képpel és szöveggel mondjon el az alkotó egy történetet, amelyben megjeleníti a Hőst. A tartalmat, a stílust az alkotó szabja meg. Legyen képpel és szöveggel írt történet, amely több, mint illusztrált szöveg és beszédesebb, mint egy szöveges illusztráció.

matt

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

A pályázaton 18. életévüket betöltött természetes személyek, illetve jogi személyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pályázat benyújtására is, de egy pályázó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy 1) a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti, illetve, hogy 2) a beadott művet, ha ez az alkotás erre a pályázatra készül, az alkotó nem publikálja sem online, sem offline felületen a kiállítás időtartama előtt. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. Jogorvoslatnak helye nincs.

PÁLYÁZATI ANYAGOK BEADÁSA:

Adobe Pdf formátumú digitális anyagokat várunk, egy pályázótól max. 5 darabot. A pdf mérete és felbontása 70×100 cm (álló) és min. 150 dpi legyen. A beküldött file-ok neve tartalmazza az alkotó nevét és a mű címét. Ha az alkotó több művet ad be, akkor egy-egy számot is. A file elnevezése nem tartalmazhat ékezetes betűket, nagybetűket, speciális karaktereket, illetve szóközt (például: vezeteknev_keresztnev_cim_01.pdf). A file-okon az elküldés után már nem lehet változtatni. FONTOS! A küldés során kérjük megadni az alkotó nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát is. A file-okat az alábbi címre várjuk: picture.novel.hero@gmail.com Abban az esetben, ha az állomány mérete meghaladná az emailben küldhető méretet, kérjük kizárólag WeTransferen (www.wetransfer.com) keresztül küldje.

KIÁLLÍTÁSRA KERÜLŐ ANYAGOK BEADÁSA:

A zsűri által, a kiállításra beválogatott munkák nyomtatása, be- és elszállítása a pályázó feladata és költsége. A nyomtatott pályázati anyagokat legkésőbb 2015. október 30-ig, munkanapokon 12-15 óra között, személyesen vagy postán lehet eljuttatni a MATT által megbízott stúdió irodájába.

Cím: 1056 Budapest, Irányi utca 19-23. II/4. | sabotagegraphic. A plakátokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: #kép#regény#hős.

PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA ÉS A ZSŰRI:

A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsűri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. Pénzbeli díjazás nincs. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében.
A kiállításhoz kapcsolódóan a MATT katalógust
jelentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Bányai István a zsűri elnöke, Cserkuti Dávid,
Szabó Zsófia, Szenteczky Csaba, Szugyicky István, Tóth Andrej

KIÁLLÍTÁS:

A #kép #regény #hős című kiállítás 2015. novemberében nyílik az legkiemelkedőbb 50 pályaműből. A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díjátadással együtt kerül megrendezésre.

SZAKMAI ELŐADÁSOK:

A Graphifest keretén belül a MATT szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé.

A PÁLYÁZATI ANYAGOK BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2015.10.12.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: www.matt.org.hu